Interjú Barbinek és Guillaud urakkal, a Ledoux beszerzési vezetőivel

A francia Groupe Ledoux cégcsoport alkalmazottai a napi feladatok elvégzése során a Tyvek® kezeslábas védőruhákat viselik. Interjúnkban Morgan Barbinek és Maurice Guillaud beszerzési vezetők elmondják, miért a Tyvek® védőruhákat választották dolgozóik védelméhez.

Riporter: Üdvözlöm Önöket! Egy ipari tervezéssel, felújítással és karbantartással foglalkozó iparvállalat beszerzési vezetőiként Önök a Tyvek® kezeslábas védőruhák mellé tették le voksukat. Milyen körülmények között szükséges az Önök számára a DuPont™ Tyvek® kezeslábas védőruhák nyújtotta védelem?

Maurice Guillaud: Egyik feladatunk az autóipari és vasúti berendezések felújítása. Mi vagyunk a felelősek ezeknek a berendezéseknek a szétszedéséért, átvizsgálásáért, javításáért és ismételt összeszereléséért.

Több évtizednyi működés után a berendezések rendkívül koszosak lehetnek, porral és különféle folyadékokkal szennyezettek, ezért Tyvek® kezeslábas védőruhákat használunk, hogy technikusaink ne szennyezzék be magukat. Könnyebb lecserélni a kezeslábas védőruhát, mint kimosni a munkaruhát, amit bizonyos esetekben naponta kétszer is cserélni kellene. Technikusaink olyan körülmények között viselik ezeket a kezeslábas védőruhákat, ahol az ember nagyon könnyen összekoszolódhat, ugyanakkor ezek a védőruhák nem akadályozzák őket a mozgásban.

Morgan Barbinek: Amikor speciális berendezéseket tervezünk, a semmiből kell kezdenünk és olyan eszközöket kell terveznünk járműalkatrészek gyártásához (az autó- és repülőgép iparnak), amelyeket nap mint nap használnak, vagy az éelmiszerek és gyógyszerek tárolásához, kezeléséhez és csomagolásához alkalmaznak. Esetenként speciális szabványok és termékek alkalmazásával kell dolgoznunk, és itt van szükségünk a Tyvek® kezeslábas védőruhákra, mivel ezek optimális védelmet nyújtanak a fröccsenő anyagokkal szemben, miközben a viselőjük továbbra is szabadon tud mozogni.

A Tyvek® kezeslábas védőruhákat olyan egyszerűbb feladatok elvégzése során is használjuk, például a takarítás és az ipari karbantartás, valamint az alkatrészek vagy szerelvények festése. A Tyvek® kezeslábas védőruhák sima és vízlepergető felületűek, így viselőik szabadon mozoghatnak és mégsem lesznek nedvesek. Emellett, a kezeslábas védőruhák eldobhatók és könnyűek, így alkalmasak a külső helyeken végzendő munkálatokhoz, ami meglehetősen lényeges tulajdonság.

Riporter: Több versenytárs is van a piacon, miért érdemes Tyvek® kezeslábas védőruhákat választani?

M.G & M.B: Évente körülbelül száz kezeslábas védőruhát használunk. Kipróbáltunk olcsóbb verziókat is, de technikusaink mindig csalódottak voltak: ezek vagy túl merevek voltak, túl könnyen elszakadtak, vagy a mandzsettáknál, bokáknál és a csuklyán lévő elasztikus rész túl laza volt, vagy éppen nem volt elég erős. Emellett a többi kezeslábas védőruhát többek között túl vastagnak, túl melegnek, túl nehéznek találtuk... Mindezek miatt választottuk a Tyvek® kezeslábas védőruhákat. Ezenkívül, mivel több ipari szabványnak, például az ISO 9001 szabványnak is meg kell felelnünk, ennek megfelelő beszerzési eljárásokat vezettünk be. A tény, hogy a Tyvek® kezeslábas védőruhák készítéséhez használt anyagokat Európában gyártják, ugyancsak befolyásolta döntésünket.