Tisztatéri alkalmazások

TISZTATÉRI ALKALMAZÁSOK

Az olyan iparágakbanban, mint a gyógyszeripar, élelmiszeripar és elektronikai ipar a termékek és eljárások tiszta, szennyeződésmentes állapotának biztosítása alapkövetelmény. Továbbá a veszélyes anyagokkal szembeni egyéni védelem hatékony védelmet kíván meg a biológiai és vegyi anyagokkal szemben.

A DuPont™ Tyvek® védőruházat alkalmazásával ez a két védelmi forma egyetlen ruházattal valósítható meg.

A tisztatérben a részecskekibocsátás legjelentősebb forrása maga az ember. A normál ruházat a termékeket és eljárásokat szálleadás, anyagmaradványok és idegen részecskék veszélyének teheti ki. A hatékony részecskevédelmet biztosító ruházat személyes szűrőként viselkedik, amely megvédi a tisztateret az ember által előidézett szennyeződésektől.

Ugyanakkor bizonyos tisztatéri tevékenységek megkövetelik a felhasználó veszélyes anyagokkal – például folyékony és szilárd vegyi anyagok vagy biológiai anyagok – szembeni védelmét. Ezek a veszélyek nemcsak kémiai, gyógyszeripari és mikrobiológiai környezetekben fenyegetnek, hanem akár a számítógépes chipek gyártásánál vagy tisztatéri körülmények között végzett festés során is. A hagyományos tisztatéri ruházat egyszerűen nem biztosít hatékony egyéni védelmet.

A tisztatéri és a vegyvédelmi ruházatnak a tisztatéri használat tekintetében ugyanazoknak az alapvető feltételeknek kell megfelelnie: Az anyagnak alacsony szálhagyásúnak kell lennie, a ruházatnak kellően bő kivitelben kell készülnie, és minimálisra kell csökkenteni a ruházat felületén felhalmozódó részecskék jelentette veszélyt. Továbbá az ilyen ruházatnak kényelmes viseletként kell funkcionálnia, megfelelő védelmet kell biztosítania az elektrosztatikus feltöltődés ellen, és – ha a ruházat „csíramentessége” a követelmény – a szakértő tisztatéri szolgáltatók Tyvek® szövetből készült sterilizált védőruházatot és Tyvek® IsoClean® anyagból készült, tisztára mosott és sterilizált védőruházatot bocsátanak rendelkezésre.

Újdonság!  DuPont™ Tyvek® IsoClean® – ellenőrzött környezetekhez

A DuPont bemutatta új, CE-minősítésű Tyvek® IsoClean® ruházatát és kiegészítőket tartalmazó portfólióját, amely megfelel a legszigorúbb tisztatéri követelményeknek. A Tyvek® IsoClean® a legalacsonyabb szálleadási képességet biztosítja a DuPont portfólióján belül; sterilizált és nem sterilizált kivitelben, különböző csomagolásokban áll rendelkezésre. A tisztított és sterilizált Tyvek® IsoClean® védőruházatok és kiegészítők a a szennyezettség ellenőrzés legmagasabb szintjét teszik lehetővé, és a védelem, tartósság, a kényelem és a tisztaság ideális egyensúlyát teremtik meg. Gamma-sugárzással sterilizáltak, speciális eljárással készültek és kerültek csomagolásra, hogy minimálisra csökkenjen a szálleadás és segítse az aszeptikus beöltözést és ezáltal a  hatékonyabb kockázatkezelést, miközben a GMP A és B fokozata szerinti tisztatérben alkalmazható(ISO 4/5, CLASS 10/100).  További információkat aa Tyvek® IsoClean® weboldalán talál. A modell tulajdonságaitól és a tisztatéri feltételektől függően a Tyvek® és Tyvek® IsoClean® szövetből készült nem sterilizált ruházat számos tisztatéri osztályban való felhasználást tesz lehetővé, és jellemzően a GMP C és D fokozatú tisztatéri környezetben alkalmazható (ISO 7/8, CLASS 10,000/100,000).

A Tyvek® IsoClean® védőruházat ideális megoldást jelent az operatív, tisztító és karbantartó személyzet, valamint a látogatók általi tisztatéri alkalmazásoknál. Előnyös tulajdonságúak az alábbiak tekintetében:

·         Védik a tisztatéri környezetet az emberi eredetű szennyeződésektől.

·         Nem bocsátanak ki szennyeződést.

·         Védik a felhasználót a szilárd és a folyékony vegyi anyagokkal és a biológiai kockázatokkal szemben. A viselő kényelmének biztosítása érdekében lehetővé teszik a hőcserét, valamint levegő- és páraáteresztőek.

·         Korlátozott számú használatuknál fogva következetesen magas szintű, kétirányú védelmet biztosítanak.

·         Kis tömege és nagyfokú kopásállósága folytán a Tyvek® védőruházat remekül használható a korlátozott idejű alkalmazásoknál. A Tyvek® ruházat védőhatását ezenkívül számos kiegészítő növeli. Végül, a Tyvek® védőruházat ártalmatlanítása nem jár nagy költséggel, mivel a művelet a jogszabályoknak megfelelő, hagyományos eszközökkel valósítható meg.

DUPONT MÁRKÁK

ESETTANULMÁNYOK

INFORMÁCIÓK ÉS ÖTLETEK