N-LOCK a nitrogén stabilizátor

dcp_emea_hu_hu_2018_im_all_n-lock_02

A mezőgazdasági termelés eredményessége és hatékonysága megköveteli az újítások alkalmazását. Az innovatív formulációval rendelkező és nagy hatású hatóanyagot tartalmazó N-Lock készítmény a magas termést a hatékonysággal párosítja.

N-Lock egy nitrogénstabilizátor, amely a hígtrágya, szervestrágya, folyékony műtrágya (pl. Nitrosol), karbamid kijuttatásakor optimális terméspotenciált és kevesebb nitrogénveszteséget eredményez. Ezáltal az N-Lock különösen a nagy nitrogénigényű növényi kultúráknak biztosít optimális nitrogénfelhasználást.

A modern formulációjú készítmény egyszerűen alkalmazható és hosszú hatástartammal rendelkezik.

Az N-Lock készítményben lévő Nitrapyrin hatóanyagot mikrokapszulák tartalmazzák. A hatóanyag a mikrokapszulákból diffúzió segítségével fokozatosan szabadul ki. Ez a folyamat biztosítja a hosszú hatástartamot (a talaj hőmérsékletétől és nedvességétől függően néhány héttől több hónapig) és a rugalmas felhasználást.

Az N-Lock előnyei

• A hatékony nitrogénfelhasználás által biztosítja az optimális terméshozamot

• Kevesebb nitrogénveszteség

• Nagyobb rugalmasság a hígtrágya, szerves trágya, folyékony műtrágya (pl. Nitrosol), karbamid és a fermentációs maradék kijuttatásakor

• Egyszerű felhasználás és hosszú hatástartam

A megfelelő nitrogénellátottság hozzájárul a növények kiegyensúlyozott fejlődéséhez, így azok ellenállóbbak lesznek a betegségekkel és a környezeti hatásokkal szemben, elősegítve a magasabb terméshozamot és a jobb minőségű termést.

A termelőknek egyre inkább figyelembe kell venniük gazdálkodásuk során azokat külső tényezőket, mint a nitrogén tartalmú műtrágyák költségeinek emelkedése, vagy a nitrogén-kimosódással, és az üvegházhatású gázok keletkezésével járó környezeti terhelés. 

N-Lock hatása a termésre és a minőségre őszi búzában

N-Lock hatása a termésre kukoricában

Gabonafélék

Az N-Lock használata a kora tavaszi fejtrágyázás során megakadályozza a növények túlzottan gyors nitrogénfelvételét, a megdőlésre hajlamos (‚túlnyúlt”) gabonaállomány kialakulását.

Kukorica

A kukoricának viszonylag későn van szüksége nitrogénre: csak a június/júliusi intenzív növekedési szakaszban igényel nagyobb mennyiséget. Az N-Lock biztosítja, hogy a nitrogén a szükség szerinti adagban álljon rendelkezésre, és a lelassított nitrifikáció révén ‚késleltetett trágyahatást” eredményez. 

A weboldalon található információk kizárólag  tájékoztató jellegűek. A termékek használatának részletes ismertetésében minden esetben a termék címkéje az irányadó.