Corian® a kültéri burkolásban

Kültéri burkolás

Az építészek felfedezik a DuPont™ Corian® szilárd felületű anyagok kültéri szépségét: a forma és a funkció fantasztikus kültéri megoldásokban ötvöződik.

 

Élvezze a gyakorlatilag korlátlan tervezési rugalmasságot!

Engedje szabadjára kreativitását a minden képzeletet felülmúló szépség és színek kavalkádjában! Hozza létre pontosan az alkotásához szükséges alakzatokat és textúrákat! Különleges megvilágítási hatások létrehozásához használja ki az áttetsző színek ilyen tulajdonságait hátulról megvilágított alkalmazások esetén.

 

Ahol a szépség és a sokoldalúság találkozik

Kopásálló, tartós és könnyen tisztítható – a Corian® kültéri burkolat ugyanolyan praktikus, mint amilyen szép. Esővédő homlokzatként használva tartósságával hozzájárul a nagyobb energiahatékonysághoz és a fenntartható épület létrehozásához. A homlokzati árnyalatok válogatott spektruma elsőrendű színstabilitást kínál. További kedvező tulajdonsága a lassú átnedvesedés, az ellenállás a foltoknak, a környezeti szennyezőanyagoknak, a tisztítószereknek, a párának és a hol fagyos, hol enyhe időjárási viszonyoknak.

A Corian® kültéri burkolóanyagok illesztése alig észrevehető, és csiszolással és tisztítással könnyen visszaállítható eredeti megjelenésük. Még a graffiti is eltávolítható normál nyomású mosással és kímélő súrolószerrel.

 

Homlokzatokhoz ez a megfelelő választás

A Corian® ügyes összeállításával az építészeti alkalmazások széles skálájának igényeit ki tudja elégíteni, használható többek között oszlopok burkolására, gerincekhez és tagozatokhoz, valamint számos különféle külső elemhez. A Corian® kültéri burkolóanyagokból összetett alakzatok formálhatók – és nem merül fel a hagyományos anyagokkal járó súly és költség. Fedkövek, süvegek, vápák és más, a víznek kitett kritikus területek is kialakíthatók a Corian®-ból, minimalizálva az illesztéseket és a víz potenciális behatolásának vagy beszivárgásának területeit.

 

Tanúsítások

A teljesítményteszteken túl a Corian® EC anyagot különféle helyi tanúsító eljárásokkal is megvizsgálták annak megállapítására, hogy használható-e szerelt homlokzati alkalmazások kültéri paneljeiként.

  • Európai Műszaki Engedély (European Technical Approval): ETA-13/0377
  • Francia tanúsítvány a CSTB-tól (a Francia Engedélyezési Intézettől): "Avis technique" ATEC 2/14-17-42. Ebbe beletartoznak az ISO 4892-2 (gyorsított öregedési teszt), az EN14509 (páratartalom-vizsgálat), az ISO 10545-12 (fagyásnak-olvadásnak való ellenállás) szabványok tesztjei is
  • Az új 2013-as NF P 06-013 protokollnak megfelelő szeizmikus tanúsítás
  • Angol tanúsítvány: CWCT 2012/050 2012. augusztus, amibe beletartozik a vízállóság, a szélállóság, a puha és szilárd tárgyakkal szembeni ütésállóság vizsgálata
  • Aprobata Techniczna ITB AT-15-2465/2012 Lengyelországban (az épület magasságát a Infrastrukturális Szabályozási Minisztérium 25 m-ben korlátozta)