Személyi védelem a petrolkémiai és a vegyiparban

Személyi védelem a petrolkémiai és a vegyiparban

Ha naponta gyúlékony és kiszámíthatatlan anyagokkal dolgozik, akkor lángálló szövetből készült, valamint vegyvédelmet biztosító ruházatra van szüksége.

A DuPont tisztában van a lehetséges veszélyekkel – a potenciálisan robbanásveszélyes környezetek, a kémiai veszélyek és fellobbanó tűz –, és erőfeszítéseket teszünk csúcsszintű technológiáink folyamatos javítása érdekében, amelyek már évek óta gondoskodnak az ipari dolgozók és szakemberek biztonságáról.

 

A DuPont™ Tyvek®

 

Tyvek® védőruházatok segítségével védelem biztosítható a kisméretű szilárd részecskékkel és kisebb mennyiségű folyadék aeroszolokkal szemben az alapvető védelmet igénylő különféle olaj- és gázipari alkalmazásoknál, mint például az ipari tisztítás és karbantartás, valamint a területtisztítás. Ezek légáteresztők, rendkívül könnyűek és kényelmesek, segítségükkel még a legpiszkosabb feladatok is könnyebben végrehajthatók. A Tyvek® termékek antisztatikus tulajdonságokkal rendelkeznek, így megelőzhetők a balesetek a robbanásveszélyes környezetekben.

 

DuPont™ Tychem®

 

A Tychem® termékcsalád rendkívül könnyű tagjai védelmet nyújtanak a folyékony vegyszerek és savak százai ellen az enyhén mérgező vegyi anyagoktól egészen a szerves veszélyekig. Tervezésénél a következő területek igényeit vették figyelembe: olajkezelés, talaj szennyezésmentesítése, gyártóüzem leszerelése, ipari tisztítás és karbantartás, tartályok és olajtartálykocsik tisztítása, kiömlő folyadékok feltakarítása balesetnél, a gázszolgáltató ágazat, legelterjedtebb vegyipari alkalmazások, illetve ahol biológiai veszélyek elleni védelem szükséges. A Tychem® termékek is antisztatikus tulajdonságokkal rendelkeznek a robbanásveszélyes zónákban való nagyobb biztonság érdekében.

 

DuPont™ Nomex®

 

A Nomex® anyag lángállóságát a szálak molekuláris szerkezete biztosítja, és nem kémiai úton hozzáadott tulajdonságokkal érik el, vagyis nem lehet lemosni vagy lekoptatni. A Nomex® anyagból készült ruházatok kényelmesek, jól szellőznek, valamint szakadás- és kopásállóak. A beruházás megtérülése szempontjából is jó megoldást kínálnak, mivel a hővédelem a ruha szerkezetébe van építve, és nem fog lekopni vagy lemosódni a használat során.

A Nomex® nemcsak lángálló tulajdonsággal rendelkezik, de a legtöbb Nomex® termékben egy állandó antisztatikus szál is megtalálható. Az elektrosztatikus kisülések során szikrák keletkezhetnek, melyek elegendő energiával rendelkezhetnek ahhoz, hogy a gyúlékony folyadékok környezetben lévő gőzeit és aeroszoljait vagy a levegőben lévő porszemcséket begyújtsák, és ezzel robbanást idézzenek elő. A ruházat antisztatikus tulajdonsága ezért alapvető fontosságú az ilyen veszélyeket rejtő környezetben dolgozók védelme érdekében.