Vegyvédelem

Vegyvédelem

Az iparban dolgozók naponta találkoznak veszélyes részecskékkel és folyékony vagy gőz halmazállapotú vegyszerekkel. A DuPont kutatói értékelték az előforduló veszélyeket, és a személyi védőfelszerelések kifejlesztésénél olyan tartós, kényelmes és kompromisszumok nélküli védelmet nyújtó megoldásokat dolgoztak ki, amelyek sok más védőanyaggal ellentétben nem kopnak le.

A DuPont™ Tychem® termékcsaládja számtalan veszélyforrással szemben védelmet nyújt – még a nyomás alatt lévő vegyszerek ellen is véd. A Tyvek® termékcsalád tagjai ellenállnak számos alacsony nyomású és koncentrációjú vízbázisú vegyszernek, illetve az akár 1 mikron méretű részecskéknek is.

Tűzvonalban

A különböző felhasználási területek különböző biztonsági követelményeket támasztanak, így különféle védőruházatot igényelhetnek. Az iparban használt veszélyes anyagok közt megtalálhatók olyan gyúlékony szerves vegyszerek – aldehidek, ketonok, alifás és aromás szénhidrogének, alkoholok és észterek –, melyek közül több mérgező és/vagy rákkeltő hatású. Számos kémiai reakció vagy tisztítási folyamat során jelen vannak erősen maró hatású savas és lúgos anyagok.

A DuPont ruhái védelmet nyújtanak a vegyszerekkel és a fertőző anyagokkal szemben

A DuPont bemutatja a Tyvek® és Tychem® család legújabb védőruháit a vegyszerek, veszélyes anyagok és fertőző ágensek elleni védelemhez. A modelltől és a ruha anyagától függően minden öltözék III. kategóriájú, 3–6. típusról szóló CE tanúsítvánnyal rendelkezik, megfelel az EN 14126 (fertőző ágensek elleni védelem), az EN 1149-5 (antisztatikusság) vagy az EN 1073-2 (radioaktív részecskék elleni védelem) szabvány előírásainak.

DuPont™ Tyvek®

Számos vízbázisú, alacsony koncentrációjú vegyszer, a kis méretű részecskék és az átszennyeződés ellen védelmet nyújtó egyszer használatos öltözékként a DuPont a 4-B típusú Tyvek® Classic Plus termékét ajánlja. A Tyvek® Classic Plus öltözékek csúcsminőségű, gyors szálképzési eljárással előállított polietilén anyagból, átragasztott varratokkal készülnek, mely védelmet nyújt az alacsony koncentrációjú savas, lúgos és sós oldatokkal szemben, illetve korlátozottan véd a veszélyes, szerves eredetű porok ellen.

Extrém hatásokra tesztelve

A folyadékok behatolása az a fizikai folyamat, mely során a folyadék a szövet pórusain és lyukain keresztül jut át az anyagon. Az EN ISO 5630 szabvány szerinti behatolási teszt eredményei a veszélyes anyaggal történő egy perces érintkezés esetén – valós körülmények között ritkán fordul elő – gyakorlatilag nem mutattak különbséget a három anyag között (SMS, Tyvek®, mikroporózus film). Az áteresztés ezzel szemben az a folyamat, amikor a veszélyes anyag molekuláris szinten hatol át a védőruházat anyagán. Az EN ISO 6529 szabvány szerinti áteresztési tesztek hosszú távú, akár 8 órás behatás eredményeit értékelik, ezért ezek eredményei sokkal nagyobb gyakorlati jelentőséggel bírnak.

DuPont™ Tychem®

A Tychem® anyagok nyújtják az EN 14126 szabvány szerinti legmagasabb szintű védelmet a veszélyes szerves anyagokkal és a fertőző ágensekkel szemben. A Tychem® ruhákon lévő csuklyának köszönhetően a fej szabadon mozgatható, nem csökkenti a ruha viselőjének látóterét, és közben biztosítja a légzőkészülék szoros illeszkedését. A Tychem® ruhák esetén az optimális illeszkedést tovább növeli a derékrésznél, a mandzsettánál és a lábnyílásnál lévő rugalmas rész, mely a nyílásoknál történő beszivárgás kockázatát is csökkenti. Az átragasztott varrások a ruha anyagával azonos védelmet garantálnak.

 

A por és részecskék elleni védelemmel kapcsolatos további információkért kattintson ide.

 

INFORMÁCIÓK ÉS ÖTLETEK