A Fleet Street híradós csapatait a DuPont képezi ki a biológiai veszélyek ellen

A híradós csapatok egy esetleges influenzajárványra vagy más biológiai vészhelyzetre való felkészítése érdekében a The Fleet Street Clinic a DuPont személyi védelmi részlegét nevezte ki arra, hogy egy tréningsorozat keretén belül ismertesse a védőfelszerelések helyes felvételét és levételét.

A Fleet Street Clinic 25 élvonalbeli, az Egyesült Királyságból és az Egyesült Államokból érkezett újságírókból, operatőrökből és műsorgyártókból álló csapatnak tartott egy szemináriumot Londonban, a The Frontline Club szervezetnél. Ian Samson, a DuPont Személyi Védelem európai képzési szakértője elmagyarázta, hogy a megfelelő védőruházat kiválasztása mellett miért ugyanolyan fontos a felszerelés épségének ellenőrzése, a jó méret és illeszkedés biztosítása, a helyes felvétel és levétel, illetve a szakszerű ártalmatlanítás.

A Fleet Street Clinic felel a tűzvonalban dolgozó híradósok és újságírók egészségének biztonságáért, akiket gyakran - a munkájukból adódóan - a világ bármely táján azonnal bevetnek. Hogy ezek a dolgozók a lehető legjobban védve legyenek azokkal a veszélyes fertőző betegségekkel, porokkal, vegyszerekkel és más biológiai veszélyekkel szemben, amelyekkel a friss hírek tudósításakor esetleg kapcsolatba kerülhetnek, a The Fleet Street Clinic megfelelő védőoltásokat, tanácsokat, orvosi felszerelést valamint mostantól egyéni védőeszköz készletet is biztosít számukra, gyakran akár azonnal is.

Dr Richard Dawood, a The Fleet Street Clinic orvosigazgatója és az utazási medicina szakértője, több mint egy évtizeden keresztül dolgozott a hírszolgáltatási iparágban, például a 2003-as SARS és más járványok, biológiai vészhelyzetek közvetítésében az egész világon.

„Újságírókkal és az iparág más dolgozóival beszélgetve egyértelművé vált, hogy az influenzavírusoknak és más biológiai veszélyeknek kitett híradósok védelmére vonatkozó terveket most már meg kell valósítani” – mondta dr. Dawood.

„A klinika komoly kutatómunkát végzett, hogy megtalálja a védelem, a tartósság, a kényelem és az illeszkedés legjobb kombinációját nyújtó termékeket a gyakori feladatokhoz, és olyan alap védőfelszerelési készleteket állított össze, amelyek könnyen adaptálhatók az adott körülményekhez és veszélyekhez. A közvetlenül a klinikától beszerezhető készletek gyorsan a veszélyes területre küldött híradós csapatokhoz juttathatók, abban a tudatban, hogy a készlet minden tartozéka biztosítja a megfelelő védelmet.”

„A biológiai veszélyek elleni alapkészletben megtalálható egy DuPont™ Tyvek® vagy Tychem® anyagból készült kezeslábas védőruha, egy légzőkészülék, egy biztonsági szemüveg, kesztyűk és fertőtlenítő törlőkendők. Nagyon hálásak vagyunk Ian Samsonnak, aki a DuPont képviseletében segített nekünk a készletek összeállításában, illetve a védőruházat helyes fel- és levételének, használatának és hulladékkezelésének, valamint a megfelelő képzés fontosságának az ügyfelekkel való megértetésében. A DuPont szolgáltatása részeként Ian felajánlotta, hogy tart egy oktatást egy külön foglalkozás keretében, a visszajelzések pedig nagyon jók voltak” – mondta dr. Dawood.

Ian hozzátette: „Ez nem csak arról szól, hogy felvesszük a védőruhát, aztán bízunk a legjobbakban. Az előnyök maximális kiaknázása érdekében az embereknek tisztában kell lenniük a kockázatokkal, és meg kell tanulniuk, hogyan vegyék fel a felszerelést megfelelő sorrendben, hogy annak összetevői együtt tudjanak dolgozni egymással, illetve hogyan vegyék le és hogyan végezzék helyesen a felszerelés hulladékként történő kezelését, hogy az ne veszélyeztesse a maguk, kollégáik vagy családtagjaik biztonságát a veszélyes anyagokkal való érintkezést követően. A képzés elengedhetetlenül fontos, és örömünkre szolgált, hogy a Fleet Street híradós és újságíró csapatait oktatásban részesíthettük.”

A bemutató után az egyik résztvevő a Fleet Street képviseletében a következőket nyilatkozta: „Ez egy nagyon értékes gyakorlat volt. Még a sokat tapasztalt újságíró kollégám is alapvetően hasznosnak és informatívnak tartotta.”