Tytonius professzor bemutatja a DuPont™ Tyvek® védelmi képességeit

A DuPont bemutatja Victor Tytonius professzort, kibernetikatudóst, akinek elsődleges szakterülete a munkavédelem, valamint a vegyvédelmi ruházatok és anyagok.

Egy videosorozatban Tytonius professzor tudományos kísérleteket hajt végre a következő három nem szövött szerkezet teljesítményének bemutatására: Tyvek®, MPF (mikroporózus film) és SMS (fonott–olvasztva fúvott–fonott). Ez az új, egyedülálló és lebilincselő digitális animáció, amely a tudományos alapokat változtatja át szórakoztató, érdekes, de egyúttal oktató jellegű témává, hasznos eszközként szolgálhat a döntéshozók számára, amikor kiválasztják a védőruházatot, emellett maguk a viselők számára is, hogy megismerjék a felkínált védelem módját, és elfogadják a kezeslábas védőruhákat.

A Tyvek® története
Több fejezetre bontva és időszakonként elmondva bontakozik ki a történet, amelyből érhetővé és hangsúlyossá válnak a Tyvek®, a mikroporózus filmek (MPF) és az SMS anyagok közötti legfontosabb különbségek.

ch1

1. fejezet

ch2

2. fejezet

ch3

3. fejezet

Az 1. fejezet ismerteti, hogy a Tyvek® anyag 1955-ös létrehozása óta mára egy sor hasonló anyag kapható, ezek közül a legismertebb az MPF és az SMS. Lenyűgöző laboratóriumában Tytonius professzor egyértelműen bebizonyítja, hogy a három anyag fizikai tulajdonságai nem egyformák, és hogy ezek a védelem és a kényelem nagyon eltérő szintjét biztosítják.

A 2. fejezetben a professzor a három különböző anyag alapvető szerkezetét vizsgálja meg mikroszkóp alatt, és ellenőrzi az anyagtól elvárt védelem hatékonyságát. A kísérletek kimutatják a teljesítménykülönbséget laboratóriumi környezetben, és ezek alapján érthető válnak a következmények is a valós munkakörnyezetben.

A 3. fejezetben Tytonius professzor néhány súlyos tudományos bizonyítékot tár fel a különböző szerkezetek vegyvédelmi tulajdonságairól. Kísérleteket hajt végre a ruházatok harmonizált szabványok szerinti áthatolási és áteresztési teszteléséhez, és elmagyarázza a kísérletekből kapott eredményeket.

A 4. fejezetben Tytonius professzor azt vizsgálja, hogy a vegyvédelmi szövetek három típusa milyen mértékben marad hatékony a kopás után. A kísérletekből látható, hogy a "használat közbeni védelem" szimulálásakor az új és az enyhén kopott szövet teljesítménye nagyon eltérő lehet, és hogy mi történhet valódi használati körülmények között, ha az adott feladat koptatja a ruházatot.

Az innovatív és szórakoztató bemutatón keresztül az animáció azt a fontos tudományos üzenetet közvetíti, hogy ha az adott feladatnál valóban a legjobb védelmet kívánja elérni, a kapható lehető legjobb kezeslábas védőruhákba kell befektetnie. Tytonius professzor elkíséri a nézőit egy utazásra, amely bizonyítékok széles körével emeli ki a Tyvek® anyag különlegességét.