A DuPont megújítja személyes védőfelszerelései márkajelzését, hogy könnyebb legyen a specifikáció, és megfeleljen az új EU-előírásnak

tyvek-protective-apparel-hero

A DuPont Personal Protection sikeresen elvégezte személyes védőöltözékei széles választéka márkajelzésének felújítását és ismételt tanúsítását, így az ügyfelek könnyebben megadhatják az adott alkalmazásnál szükséges megfelelő védelmi szintet, és a legfrissebb előírások is teljesülnek.

A márkajelzés globális megújításában a ProShield®, a Tyvek® és a Tychem® márkák vettek részt, és emellett a könnyű azonosítás érdekében könnyen használható grafikus csomagolást is kaptak. A DuPont-portfólió összes öltözéke tanúsításra került a felülvizsgált márkajelzéssel az új 2016/425 EU-előírásnak megfelelően.

A PPE előírás felváltja a Személyes védőfelszerelésre (PPE) vonatkozó irányelvet (89/686/EEC). Egyes termékek besorolásának megváltoztatásán és a CE-tanúsítványok ötéves időkorlátjának bevezetésén kívül az új PPE előírás egyik legfontosabb változása az, hogy egyértelműen megszabja az ellátási láncon belüli összes gazdasági szereplő kötelezettségeit. Azt is világosan előírja, hogy az Európában saját nevükön, márkanéven vagy védjegy alatt terméket forgalmazó importőrök és forgalmazók a gyártó kötelezettségek teljes köre vonatkozásában felelősek. Létfontosságú, hogy az ellátási lánc összes résztvevője megértse kötelezettségeit, a személyes védőfelszereléseket vásárló ügyfelek pedig tisztában legyenek azzal, hogy mire számíthatnak a beszállítóktól.

A személyi védőfelszerelések vezető gyártójaként a DuPont Personal Protection jó előre megkezdte a megváltozott követelményekre való felkészülést. Mint Albrecht Gerland, az EMEA terület termékigazgatója elmagyarázta:

„Számunkra és ügyfeleink számára mindig is az volt a legfontosabb, hogy a dolgozók részére a lehető legjobb védelmet kínáljuk. Az idők során védőruházataink és tartozékaink választéka mindig teljesítette a változó munkaegészségi és -biztonsági követelményeket, és a munkahelyek újabb és újabb kihívásait. Az EU új előírásainak bevezetésével úgy éreztük, eljött az idő, hogy áttekintsük a DuPont ruházatokat, és gondoskodjunk arról, hogy a konkrét védelmi követelményeknek való megfelelőségük a lehető legvilágosabb és legegyszerűbb legyen. Személyi védőfelszereléseink neveit globálisan egységesítettük, és ügyfeleink bízhatnak abban, hogy termékeink a legmagasabb szintű védelmet és megfelelőséget kínálják.”

A DuPont átdolgozott márkajelzését azért fejlesztettük ki, hogy az ügyfelek számára egyértelműen jelezze, milyen szintű védelmet nyújt az érintett öltözék. Mindezt két módon értük el. Először számot adtunk hozzá a terméknévhez: minél nagyobb ez a szám, annál nagyobb védelmi szintet kínál az öltözék. A népszerű Tyvek® Classic Xpert kezeslábas neve Tyvek® 500 Xpert lett, a Tychem® ThermoPro tripla veszélyességi öltözéké pedig Tychem® 6000 FR ThermoPro.

Ezenfelül a DuPont színkódolt nyolcszögeket vezetett be a csomagoláson és magukon az öltözékeken, melyek szintén a védelmi fokozatot jelölik. A szürke azt jelzi, hogy az adott személyes védőfelszerelés ellenáll a nem veszélyes folyadékoknak és részecskéknek, a kék pedig azt, hogy véd a veszélyes részecskék és az enyhébb vegyszer-fröccsenések ellen. A legmagasabb védelmi fokozatot – mely a vegyi, biológiai és hőmérsékleti veszélyekkel szemben kínál megbízható akadályt – a narancssárga márkajelzés jelöli.  Az új színkódolás a termékek polcon való azonosítását segítik, a többdarabos csomagolásokon és az egyes egységeken bevezetett új vonalkódok (EAN-kódok) pedig a rendelési listáknál és a készletnyilvántartásban segítenek.

Noha a név és a csomagolás új, az öltözékek robusztus felépítése és megbízható teljesítménye változatlan. A könnyű rendelés érdekében megtartottuk a termékek cikkszámait és hivatkozásait.

A DuPont az ügyfelek számára egy egyszerű online hivatkozási útmutatót tett közzé, melyben összevethetik a régi termékneveket az újakkal. Ez az útmutató a következő webhelyen található: http://newsystem.tyvek.co.uk  

For Greater Good, vagyis a „Magasabb célok érdekében” szlogen a DuPont Tyvek® márka ígérete. A Tyvek® biztosítani tudja azt a megbízható védelmi réteget, amely az embert megnyugvással tölti el, így a fontosabb dolgok megvalósítására összpontosíthat – ezáltal elérhesse a lehető legmagasabb célokat.