DuPont™ kezeslábas ruházatok a gyógyszeripar számára

A DuPont kezeslábas ruházatokat olyan gyógyszerészeti, orvosi eszközök mellé, illetve biotechnológiai környezethez tervezték, ahol magas szintű védelemre van szükség a részecske- és mikrobiológiai szennyezéssel szemben, ideértve a gyógyszergyártást, az orvosi eszközök gyártását, illetve a kórházi és egészségügyi környezetben végzett karbantartást.

ÚJDONSÁG! DuPont™ Tyvek® IsoClean® kezeslábasok és kiegészítők

Az ellenőrzött környezetben használatos DuPont™ Tyvek® IsoClean® kezeslábas védőruhák a legszigorúbb tisztatér-követelményeknek is megfelelnek, ahol a szennyezésgátlás és a sterilitás kulcsfontosságú. A Tyvek® IsoClean® a legalacsonyabb szálleadási képességet biztosítja a DuPont portfólióján belül; sterilizált (SAL 10-6) és nem sterilizált kivitelben, különböző csomagolásokban áll rendelkezésre.

A fertőtlenített és sterilizált Tyvek® IsoClean® védőruhákat és kiegészítőket gammasugárzással sterilizálják (a sterilitás biztosítási szintje: 10-6), majd speciális csomagolással látják el a szálkibocsátás minimalizálása és az aszeptikus felvétel segítése érdekében, a sterilitással kapcsolatos kockázatkezelés fokozására irányulóan. A csomagolási rendszer kulcsfontosságú elemnek számít a szennyeződés kockázatának csökkentéséhez az eszközök tisztaterekbe történő szállítása során.

A Tyvek® IsoClean® legfontosabb előnyei:

·         A legalacsonyabb szálleadási képesség a DuPont portfólióján belül (Helmke drum I-es kategória)

·         Minimalizálja a keresztszennyeződés kockázatát, kétirányú védelmet biztosít és strapabíró.

·         A felhasználó előírásainak megfelelő feldolgozás és csomagolás. A termékkör „tisztított és sterilizált” és nem sterilizált (ömlesztett) csomagolással is rendelkezésre áll. A „tisztított és sterilizált” termékeket dupla védőcsomagolással látják el a jobb sterilitás menedzsment és az öltözékeknek a tisztatérbe történő könnyű átszállíthatósága érdekében

·         Akár GMP A fokozatú (ISO 4/5. osztály)* tisztatéri felhasználásra is alkalmas

·         CE-minősítéssel; megfelel az egyéni védőeszközökről szóló európai irányelvnek

·         A Tyvek® IsoClean® védőruházat (opció kód: DS) megfelel az egyéni védőeszközök III. kategóriája (5-B, 6-B típus) szerinti követelményeknek, valamint a globális követelmények tekintetében az ISO 16602 szabványnak

·         A Tyvek® IsoClean® kiegészítők (opció kód: MS és egyes kezeletlen, ömlesztett modellek) megfelelnek az egyéni védőeszközök I. kategóriája szerinti követelményeknek

·         Kivitel: kezeslábas, hátul záródó köpeny, hajháló, csuklya, csizmavédő, alkarvédő, hosszú köpeny stb. A termékek teljes körét itt találja.

DuPont Tyvek® kezeslábas védőruhák

A DuPont™ Tyvek® 500 Xpert kiemelkedő 5-ös és 6-os típusú védelmet nyújt. A területen szerzett több évtizedes tapasztalat alapján megalkotott Tyvek® 500 Xpert védőruha – a víz bázisú vegyi anyagok kifröccsenésétől kezdve, a gyógyszerészeti és radioaktív részecskéken át a biológiai kockázatokig – számos veszéllyel szemben fokozott védelmet nyújt.

A DuPont™ Tyvek® 600 Plus ruházatokban a 4-es típusú kezeslábasok teljesítménye a Tyvek® öltözék tartósságával, védelmével és komfortjával párosul. A Tyvek® 600 Plus Tyvek® anyagból készül, a kezeslábasok azonban egyúttal a védelmi tervezési megoldásokkal és a leragasztott varrás előnyeivel párosulnak. Számos alacsony koncentrációjú, víz bázisú szervetlen vegyi anyaggal, kisméretű veszélyes részecskével és biológiai veszéllyel szemben hatékony védelmet nyújtanak. Ezek a kezeslábas védőruhák ideálisnak bizonyulnak a 4-es típusú ruházat által kínált, hatékony egész testes védelmet igénylő foglalkozásokhoz, amelyek során sűrű folyadék aeroszolnak, illetve toxikus szállópornak van kitéve. Strapabírásuknak és légáteresztő képességüknek köszönhetően mégis ideális egyensúlyt kínálnak a vegyi anyagokkal és részecskékkel szembeni védelem és a komfort között.

A Tyvek® 500 Labo védőréteg funkciót lát el, amely a viselő vegyi veszélyektől való védelmét és a folyamatoknak a viselő általi beszennyezésétől való védelmét egyaránt segíti.

DuPont™ Tychem® kezeslábas védőruhák

A Tychem® egy több védőrétegből álló, a kémiai és a biológiai veszélyekkel szemben egyaránt védelmet nyújtó, innovatív szövet csoport. Az erősség érdekében Tyvek® anyagra kerülő laminátum magas szintű vegyvédelemmel felvértezett, strapabíró megoldást kínál, szokatlanul alacsony súllyal. A Tychem® 2000 C kezeslábasok  számos nagy koncentrációjú szervetlen vegyi anyaggal és biológiai veszéllyel szemben biztosítanak védelmet. A Tychem® 4000 S ruházatok a magas koncentrációjú szervetlen, illetve néhány szerves vegyi anyaggal szemben biztosítanak védelmet. A fokozott viselési hajlandóság érdekében a tervezés során a kezelhetőség és a komfort is figyelmet kapott.  A Tychem® 6000 F ruházatok a legszélesebb körű vegyvédelemmel vannak ellátva, és számos mérgező ipari szerves vegyi anyaggal, magas koncentrációjú szervetlen (akár nyomás alatt lévő) vegyi anyaggal, részecskével, biológiai veszéllyel szemben segítik a személyzet védelmét. Tychem® 6000 FR ThermoPro: új mércét állít néhány nagy kockázatú környezetben való alkalmazásnak, 360°-os, háromszoros védelmet biztosítva a folyékony vegyi anyagok fröccsenés, a szúróláng és az ívkisülés okozta veszélyek ellen.

Szakszerű segítség a megfelelő védőmegoldás kiválasztásában

A DuPont számos támogató eszközzel segíti a kockázatértékelést és a ruházat kiválasztását: a webalapú eszközöktől és a DuPont személyvédelmi szakértőkkel és vegyészekkel történő, helyszíni kockázatértékelésben nyújtott támogatástól kezdve a speciális vegyi anyagokra vonatkozó vegyi permeációval szembeni barrier funkció tesztelésig. A DuPont teljes körű termékkörével és az anyagok permeációs adataival kapcsolatos további részletekért látogassa meg a DuPont™ SafeSPEC™ termékkeresőt , és tájékozódjon a munkavégzéséhez javasolt megoldásokról a www.safespec.dupont.co.uk oldalon.