A DuPont™ Tyvek® előnyei

A DuPont tisztában van a szennyezéstől mentes munkahelyek iránti igénnyel és a gyógyszeripar szigorú jogszabályi követelményeinek való megfelelés szükségességével. A DuPont védőruhák ezért – a személyvédelemben szerzett tudományos tapasztalatokon alapulva és a könnyű és tartós Tyvek® szövet egyedülálló tulajdonságainak köszönhetően – megbízható védelmet biztosítanak a dolgozók és az érzékeny gyógyszerészeti folyamatok és termékek számára.

A flash-spinning folyamattal előállított Tyvek® szövet erős, folyamatos, nagy sűrűségű polietilén szálakból készül. A szálakból olyan termikusan kötött, sűrű szövésű, homogén és puha szövet készül, amely anyagában légáteresztő, nincs szálhagyása („nem foszlik”) és eredendően védőréteget biztosít, azaz nem szükséges vékony bevonatot vagy réteget alkalmazni hozzá. A Tyvek® szövet a védelmi és  légáteresztő képesség egyedülálló kombinációjának köszönhetően számos védelmet igénylő alkalmazási területeken ideális szövetnek bizonyul.  A Tyvek® szövet védőteljesítményével kapcsolatos bővebb tájékoztatásért kérjük, látogasson el ide.

A DuPont™ Tyvek® előnyei

A DuPont™ Tyvek® összehasonlítása más SMS és MPF technológiával készülő anyagokkal

A mikroporózus film (MPF) technológiájú anyagok fonott polipropilén alaphoz rögzített, vékony mikroporózus filmből készülő, kétrétegű anyagok. Ezen anyagok tartóssága korlátozott, ugyanis a védő filmréteg kopásával a védőképesség is teljesen megszűnik. Ezen felül az alacsony légáteresztő-képességük miatt a többi anyagnál kevésbé légzőképesek. Ez alacsony szintű viselési komfortot és hőszabályozást eredményez. A fonott–olvasztva fúvott–fonott (SMS) technológiájú anyagok teljesítménye a két nyitott polipropilén réteg közé szorított, olvasztva fúvott polipropilén rétegen alapul. A belső polipropilén réteg a részecskék fő szűrőjeként funkcionál. Az SMS technológiájú anyagok azonban az aránylag nyitott szálszerkezetük miatt csak korlátozottan tartósak, és viszonylag alacsony védelmi teljesítményük. Mindemellett a magas légáteresztő képesség jelentősen aláássa az anyag védelmi képességét, így az csak a legalapvetőbb védelemet képes biztosítani, illetve a kosz felfogására alkalmas.

Kopás: Az ábra az anyag tartósságát szemlélteti 10 kopásciklust követően. Az SMS technológiájú anyagok első látásra érintetlennek tűnnek, ám alacsonyabb a teljesítményük. Az MPF technológiájú anyagok védelmi képességére befolyással van. A film nagyon könnyen elkopik, és a filmen lévő lyukak szabad szemmel láthatók. Kizárólag a Tyvek® marad érintetlen, amely a legmagasabb védelmi szintet biztosítja.

Kopás: A mindennapi használat során jellemző igénybevétel szimulálása.

A kopás hatásai az anyag hatékonyságára: Az anyagkopás jelentősen alááshatja az anyag védőképességét. Azon anyagok például, amelyek vékony bevonattal vagy eredendően gyenge fizikai szerkezettel rendelkeznek, könnyen elveszíthetik a behatolással szembeni ellenállásukat üzemi körülmények között. Ez a védelem ilyen jellegű megszűnése különösen veszélyes, ugyanis a sérülés gyakran nem látható szabad szemmel, és csak az expozíció jelentkezését követően válik nyilvánvalóvá. Néhány anyag esetében a behatolással szembeni ellenállás jelentős romlására való hajlamot az alábbi hidrosztatikus nyomáspróba szemlélteti. A vízoszlop magassága a  védőréteg teljesítményének folyadékokkal szembeni mutatója. Egy adott anyagnak az enyhe nyomás mellett jellemző, víz behatolásával szembeni ellenállását határozza meg. A kopáspróbát megelőzően a mikroporózus film bizonyul a legellenállóbbnak a folyadéknyomással szemben. Mindössze 10 kopásciklust követően azonban látványos fordulat tapasztalható a teljesítményében, miközben az SMS technológiájú anyagra kevésbé van hatással, de azt eredetileg sokkal gyengébb teljesítmény jellemzi, a Tyvek® által nyújtott védelem pedig továbbra is töretlen. Koptatás után a Tyvek® behatolással szembeni teljesítménye bizonyult a legmagasabbnak.

Védőréteg teljesítménye folyadékokkal szemben. Vízoszlop magasság: EN 20811. 10 kopásciklus előtt és után (EN 530 - 2. módszer).

biological agents

Permeációs adatok: Ha védőfelszerelésekről van szó, kulcsfontosságú különbséget tenni az áteresztés (permeáció) és behatolás (penetráció) között. A behatolás az a fizikai folyamat, amely során a folyadék, gőz vagy gáz átjut az anyagon a felszínén található „pórusokon” vagy „lyukakon” keresztül. Akkor van nagyobb relevanciája, amikor egy anyag vagy egy egész ruházat részecskebehatolásáról van szó. Az áteresztés folyamata során egy adott folyékony, gőz- vagy gázhalmazállapotú vegyi anyag molekuláris szinten jut át a védőruházaton. A áteresztési teszt szabványos időtartama legfeljebb 8 óra, illetve legfeljebb a áteresztés kimutatásáig tart.

 

Elképzelhető, hogy a penetrációs teszt során kiválóan teljesítő védőruházat anyaga csak gyenge védelmet biztosít, amennyiben nagyobb mennyiségben és/vagy hosszabb ideig van kitéve ugyanannak a vegyi anyagnak. Az, hogy az alacsony penetrációs mutatóval rendelkező védőruházati anyag ténylegesen védelmet nyújt-e egy adott folyékony vegyi anyaggal szemben, a permeációs adatokból derül ki.

Egy adott veszélynek való rövid vagy hosszú távú kitettség toxicitásának, illetve következményeinek ismerete alapvető fontosságú. Ennek ismeretében a következő szabvány szerinti tesztet kell mérlegelni egy adott kezeslábas esetében: EN ISO 6529, amely az adott vegyi anyag permeációjára és penetrációjára vonatkozó adatokat szolgáltat, a vegyi anyag legfeljebb 480 percen át történő tesztelése során. További információ a DuPont termékcsomagoláshoz mellékelt használati utasításban áll rendelkezésre, amely permeációs adatokat is tartalmaz néhány vegyi anyag vonatkozásában. A www.safespec.dupont.co.uk. oldal több mint 450 vegyi anyag vonatkozásában tartalmaz részletes permeációs adatokat.

Teljes alászivárgás: A DuPont™ Tyvek® anyagból készült, 5-ös típusú kezeslábas védelmi  teljesítményének a más, mikroporózus film (MPF) technológiájú és SMS (fonott–olvasztva fúvott–fonott) technológiájú anyagból készült, 5-ös típusú ruházatokkal való összehasonlítása során kiderült, hogy a Tyvek® anyagból készült modellek az EN ISO 13982-2* szabvány szerinti átlagos teljes alászivárgása (TILA) jelentősen alacsonyabb, 1% alatti átlagos érték jellemzi. Az 5-ös típusú termékszabvány legfeljebb 15%-os alászivárgást engedélyez a tesztelt 10 ruházatból 8 esetében.

Teljes alászivárgás (TILA): 10 ruhadarab alapján és valamennyi EN ISO 13982 - (1 és 2) tevékenység alapján kapott átlag. Száraz részecskék – nátrium-klorid NaCl 0,6 μm.

biological agents

Komfort és légáteresztés: A kényelem némileg szubjektív, személyfüggő tényező, az alábbiak azonban a ruházati tesztek során gyakran idézett, kulcsfontosságú komforttényezőknek számítanak:

·         A ruházat kialakítása: nagy mértékű mozgásszabadság a hajlítás/nyújtás során.

·         Légáteresztés: a ruházat izzadságelpárologtató képessége és a vízpárával szembeni áteresztése.

·         Bőrön való érzet, puhaság.

·         Ruházat súlya.

·         Alsóruházat, például az izzadságot elnyelő pamut viselése javítja a bőrön való „érzetet”.

·         Hosszú szárú és hosszú ujjú alsóruházat viselése.

A DuPont™ Tyvek® védelmet biztosító anyaga nemszőtt anyagszerkezetet alkalmaz, hogy a vízpára áteresztésére ténylegesen alkalmas, védelmet biztosító szövetet biztosíthasson. Az anyag ultravékony, nagy sűrűségű polietilén (HDPE) szálakból készül, amelyek egy erős, könnyű, homogén szövetté állnak össze. Ez a szövet mikroszkópikus hálós szerkezetének köszönhetően anyagában vízpára-áteresztő. A z izzadtság elvezetésére való anyagából adódó képessége révén számos, 4-es, 5-ös és 6-os típusú alkalmazás esetében nagyobb fokú viselési komfortot biztosít. Nyitott szerkezetének köszönhetően az SMS technológiájú kezeslábas ruházat a mikroporózus film technológiájú ruházatoknál sikeresebben vezeti el a párát. A Tyvek®meglehetősen jól teljesít izzadás esetén. A vízpára elvezetéséhez a mikroporózus film technológiájú anyagnak van a legtöbb időre szüksége.