A DowDupont™ mezőgazdasági divíziója különálló vállalattá válik Corteva Agriscience™ néven

Corteva Agriscience™ A DowDuPont™ Mezőgazdasági Divíziója

WILMINGTON (Delaware), Egyesült Államok, 2018. február 26. – A DowDuPont™ (NYSE: DWDP) mezőgazdasági divíziója ma bejelentette a tervek szerint 2019. június 1-jével különváló vállalat nevét. A tervezett mezőgazdasági vállalat neve Corteva Agriscience™ lesz – a „Corteva” a szív és a természet szavak kombinációjából ered. 

„Ez egy izgalmas utazás kezdete” – mondta James C. Collins Jr., a DowDuPont Mezőgazdasági Divíziójának operatív igazgatója. „A Corteva Agriscience™-be három üzletág kerül, amelyeknek generációk óta erős kapcsolata van a gazdálkodókkal. Az új név magában hordozza a hagyományaink tiszteletét és azt az elkötelezettséget, amivel a jövőben is nagy mértékben kívánunk hozzájárulni a gazdálkodók termelékenységének növekedéséhez, és a termékeiket fogyasztók egészségéhez és jólétéhez. Az iparági viszonylatban is egyedülállóan kiegyensúlyozott termékportfoliójával, a közel egy évszázada halmozódó mezőgazdasági szakértelmével és a páratlan innovációs képességével a Corteva Agriscience™ vezető mezőgazdasági vállalat lesz, amely a teljes élelmiszeripari értéklánccal együttműködik annak érdekében, hogy biztosítva legyen az egészséges élelmiszerek kínálata.”

A Corteva Agriscience™ egyesíti a DuPont Növényvédelmi üzletágát, a DuPont Pioneer-t és a Dow AgroScience-t, így hozva létre egy, az iparágában meghatározó, egyedülálló mezőgazdasági vállalatot, amely vezető pozícióval bír a vetőmag-technológia, a növényvédelem és a mezőgazdasági felhasználású digitális technológia piacán. 

A tervezett vállalatba kerülő üzletágak jelentős szakembergárdával, technológiákkal, innovációkkal és kutatási-fejlesztési kapacitással rendelkeznek, így a Corteva Agriscience™ olyan mértékben lesz képes segíteni a gazdálkodókat a jobb minőségű, egészséges és bőséges termés elérésében – mindezt kevesebb természeti erőforrás felhasználásával -, hogy az egyedülálló hatással lesz a világ élelmiszeriparára. 

„Továbbra is nagy energiát fektetünk be a már elismert, prémium kategóriás mezőgazdasági márkáink, így a Pioneer®, a Mycogen®, a nemrég bevezetett Brevant™ vetőmagok, vagy a díjnyertes növényvédelmi termékeink, mint az Aproach® Prima gombaölőszer és az Arylex™-et tartalmazó Quelex™ gyomirtó fejlesztésébe, miközben új termékeket is piacra dobunk” - mondta Collins.

Azon felül, hogy bejelentették a tervezett vállalat nevét, bemutatták a Corteva Agriscience™ vállalati arculati elemeit és logóját (www.corteva.com) a Commodity Classic-on, az Egyesült Államok legnagyobb termelői vásárán.

A tervezett vállalat székhelye az egyesült államokbeli Wilmingtonban (Delaware állam) lesz, itt kapnak helyet kulcsfontosságú vállalati támogató funkciók. A Johnstonban (Iowa) és Indianapolisban (Indiana) lévő telephelyek globális üzleti központként működnek majd, innen irányítják az üzletágakat, az üzleti támogató funkciókat, a kutatás-fejlesztést, a globális ellátási láncot, az értékesítést és a marketing tevékenységet.

A DowDuPont számos eseményen segíti majd az új márkanév ismertségének növelését a divízió különálló vállalattá alakulásának időpontjáig. 

A DowDuPontról

A DowDuPont (NYSE: DWDP) a The Dow Chemical és a DuPont vállalatokból álló holdingvállalat, amelynek célja, hogy erős, önálló, részvénytársaságként működő vállalatokat hozzon létre a mezőgazdaság, az anyagkutatás és a speciális kémiai anyagok területén, amelyek a maguk piacán vezető szerepet töltenek be, és tudományosan megalapozott, a termelékenységet szolgáló innovációikkal adnak választ a fogyasztói igényekre és a globális kihívásokra. További információk a www.dow-dupont.com oldalon találhatók. 

Kövesse a Corteva Agriscience™-t Facebookon, Instagramon, LinkedInen, Twitteren és YouTube-on. 

A weboldalon található információk kizárólag  tájékoztató jellegűek. A termékek használatának részletes ismertetésében minden esetben a termék címkéje az irányadó.