A burgonya és paradicsom védelme fitoftóra ellen

Tanos® - A burgonya és paradicsom védelmére fitoftóra ellen.

A Tanos® egy különleges tulajdonsággal rendelkező, kombinált hatóanyagú gombaölő szer, amely felhasználható a burgonyában és paradicsomban fitoftóra ellen.

Burgonyában a készítménnyel végzett permetezéseket megelőző jelleggel vagy a fertőzés igen korai szakaszában (még a tünetek megjelenése előtt) kell elkezdeni, és a fertőzési veszélytől függően kell ismételten elvégezni. Kisebb fertőzési nyomás mellett 10-12 napos, míg járványra hajlamosító körülmények esetén ennél rövidebb permetezési intervallum javasolt.

Paradicsomban a készítményt a tenyészidőszak folyamán előrejelzés alapján, megelőző kezeléssel, több alkalommal kell kijuttatni, Az első permetezést közvetlenül a lombzáródás előtt szükséges elvégezni, majd a fertőzési nyomás ismeretében 3-4 alkalommal, 7-10 naponként célszerű folytatni. Járványos fertőzések kialakulásakor a kezeléseket célszerű rövidebb védekezési időszakokban folytatni.

Hatóanyag: 5% cimoxanil + 25% famoxadon

Engedélyezett kultúrák: burgonya, napraforgó, paradicsom, szőlő.

Betegségek, kórokozók:
Napraforgóban: diaportés szárkorhadás alternáriás szár és tányérbetegség, fehérpenészes, szürkepenészes szár és tányérbetegség.
Burgonyában: fitoftóra, alternária.
Paradicsomban: paradicsomvész.
Szőlőben: peronoszpóra.

TERMÉKINFORMÁCIÓK

Termékadatlapok (1) További információk (2)  
Tanos® (PDF) Tanos® címke (PDF) Tanos® Biztonsági adatlap (PDF)
  Tanos® CLP címke (PDF) Tanos® CLP Biztonsági adatlap (PDF)

A weboldalon található információk kizárólag  tájékoztató jellegűek. A termékek használatának részletes ismertetésében minden esetben a termék címkéje az irányadó.