Helyi terméseredmények adatbázisa 

Kukorica kísérlet

Az új eszköz, a helyi terméseredmények adatbázisa a Pioneer Hi-Bred Magyarország weboldaláról érhető el.

Az adatbázis két év és három kultúra (őszi káposztarepce, napraforgó és szemes kukorica) kísérleti eredményeit tartalmazza az ország több mint száz településéről.

A helyi terméseredmények adatbázisa az alábbi címen található:

https://www.pioneer.com/web/site/hungary/agronomy/pioneer-trial-results/yield

A felhasználói felületen a növény és az év megadása után van lehetőség a kísérleti riportokok megtekintésére.

Az érdeklődésre számot tartó kísérlet kiválasztása történhet térkép alapján, ahol ikonok jelölik a terméseredmények helyszíneit.

Az ikonra kattintva megjelenik az adott település neve, írányítószáma és a kísérletet felügyelő agronómus, valamint egy "Kísérlet riport" link amelyen keresztül megnyitható a kísérlet részleteit tartalmazó összefoglaló.

Helyi terméseredmények adatbázisa - térképes megjelenítés

A térképi megjelenítés mellett kísérletek táblázat formájában is elérhetőek ahol lehetősége van kereső szó segítségével településre, irányítószámra vagy akár a kísérletet felügyelő agronómus nevére szűrni.

A riportok a "Kísérlet riport" linkre történő kattintás után mindig új böngésző lapon nyilnak meg PDF formátumban. A kísérletben résztvevő hibridek és azok terméseredményeik mellett a riportok tartalmazzák vetésre, tápanyag utánpótlásra és a betakarításra vonatkozó információkat is.

A helyi terméseredmények adatbázisa hasznos segítséget nyújt a gazdálkodóknak a helyi termesztési viszonyokhoz leginkább igazodó kukorica, napraforgó és repce hibridek kiválasztásában.

A weboldalon található információk kizárólag  tájékoztató jellegűek. A termékek használatának részletes ismertetésében minden esetben a termék címkéje az irányadó.