Fenntartható mezőgazdaság megvalósítása a növénytermesztésben és a környezetvédelemben

Fenntartható mezőgazdaság megvalósítása a növénytermesztésben és a környezetvédelemben
Fenntartható mezőgazdaság megvalósítása a növénytermesztésben és a környezetvédelemben

A fenntartható mezőgazdaság megvalósításával lehetővé válik, hogy egyszerre javítsuk az élelmiszer-ellátást és védjük a környezetet. A DuPont elkötelezetten támogatja a magyarországi termelőket e lehetőség kiaknázásában.

Az ENSZ becslései szerint a Föld népessége 2050-ig várhatóan eléri a 9,6 milliárd főt. Ugyanakkor a világon rendelkezésre álló területek és erőforrások – az édesvíztől a termőföldig – végesek. A világ növekvő népességének élelemmel való ellátása csak fenntartható mezőgazdaság alkalmazásával valósítható meg.

A lehetőségek

A DuPont vállalatnál meggyőződésünk, hogy innovációval és együttműködéssel megfelelhetünk az előttünk álló globális és helyi fenntarthatósági kihívásoknak.

A DuPont négy fenntarthatósági elve

A DuPont a növényvédelmi kutatások és alkalmazási szakértelem, valamint a talajtani, meteorológiai és növényvédelmi tudás egyesítésével segíti a fenntartható mezőgazdasági stratégiák kialakítását. Ennek vezérelvei a következők:

  • Termelékenység kihasználása: Minden évben a lehetséges élelmiszertermelés 20–40 százaléka esik rovarok, gyomok és kórokozók áldozatául. A gazdálkodás hatékonyabbá tételével egyszerre növelhető a hozam és javítható a minőség, így ugyanakkora területről több ember élelmiszer-ellátása oldható meg.
  • Az emberek és a környezet védelme: A DuPont a termelőkkel szorosan együttműködve olyan globális újításokat vezet be, amelyek növelik a termelékenységet, ugyanakkor óvják a hasznos fajokat, a környezetet és a fogyasztókat. A DuPont Magyarországon célzott hatásmechanizmusú termékekkel segíti a környezet védelmét. A termelők úgy tudják csökkenteni a kultúrnövényeiket érő rovarkárokat, hogy az alkalmazott DuPont növényvédő szerek a hasznos élő szervezetekre csak minimális környezeti hatást gyakorolnak.
  • A következő lépés megvalósítása: A DuPont hosszú távon elkötelezett a fenntartható mezőgazdaság megvalósítása iránt. Eltökélt szándékunk, hogy 2020-ig 10 milliárd USD-t fogunk kutatásra és fejlesztésre költeni. Az így létrehozott 4000 termékkel az élelmiszerbiztonság és a gazdálkodási fenntarthatóság javítására törekszünk.
  • Kiérdemelni a bizalmat: Arra törekszünk, hogy az átláthatóság és a kommunikáció segítségével megszerezzük a fő érdekelt felek bizalmát. A DuPont büszke arra, hogy 2012-ben bekerült a Dow Jones fenntarthatósági indexbe, amely a világ tőzsdén jegyzett piacvezető kereskedőinek fenntarthatósági teljesítményét méri.

Együtt élelmezni tudjuk a világot.

Fenntartható mezőgazdasági célkitűzésünk középpontjában a termelőkkel, forgalmazókkal, kormányzatokkal és másokkal való együttműködés áll, így gondoskodhatunk arról, hogy a DuPont megoldásai választ adjanak az élelmiszerek és bio-energia alapanyagok iránti megnövekedett igényre, ugyanakkor megőrizzék értékes természeti erőforrásainkat.

Forrás: ENSZ, World Population Prospects: The 2012 Revision, New York: 2013. június 13.

A weboldalon található információk kizárólag  tájékoztató jellegűek. A termékek használatának részletes ismertetésében minden esetben a termék címkéje az irányadó.