Növekedés serkentés és kiváló hatékonyság a kórokozók ellen a repce védelem érdekében

Növekedés serkentés és kiváló hatékonyság a kórokozók ellen a repce védelem érdekében

Az Acanto® Plus biztos megoldás a betegségek ellen a repce védelem területén. Hatóanyagainak köszönhetően fertőzésmentes időszakban is komoly hatással van a kezelt növények élettani folyamataira. Markáns, úgynevezett zöldítő hatása figyelhető meg.

A készítményt tavasszal szárbainduláskor (BBCH 29-30) a fómás és fehérpenészes fertőzés ellen, illetve a regulátor hatás érvényesítéséhez az oldalhajtások számának növelése érdekében lehet kijuttatni. Javasolt dózis 0,6-0,8 l/ha.

A készítmény hatása az alternáriás betegségek, illetve a szürke- és fehérpenész ellen úgy érvényesül, ha a növény zöldbimbós állapotában, legkésőbb sárgabimbós (BBCH 59) állapotig kijuttatásra kerül. Javasolt dózis: 0,8-1,0 l/ha. Erősebb fertőzésveszély esetén az 1,0 l/ha-os dózis használata indokolt.

Kijuttatható tankkeverékben rovarölő szerekkel együtt. Tankkeverék alkalmazásakor a tankkeverék címkéjén és engedélyokiratán levő utasításokat kell követni!

A készítmény egyszer juttatható ki évente őszi káposztarepcében!

Az Acanto® Plus hatóanyagai szinergista módon erősítik egymást és sokoldalúvá teszik a készítményt, így a nagy termést elérni kívánó gazda alapkészítménye lehet a repce védelem során. Igen magas hatóanyag tartalmának és azok eltérő hatásmechanizmusának köszönhetően:

  • regulátor és széles hatásspektrumú gombaölő hatással bír (azol: ciprokonazol hatóanyagtartalom miatt), valamint
  • a strobilurin csoportba tartó másik hatóanyaga (pikoxistrobin) segíti a növényt, hogy zöldítő hatásával az a leghatékonyabban használja fel a téli csapadékot és fejtrágyát a nagy termés elérése érdekében.

Hatóanyaga: 200 g/l pikoxistrobin + 80 g/l ciprokonazol

Engedélyezett kultúrák: őszi káposztarepce, napraforgó és kalászos gabonafélék (búza, árpa, tritikálé, rozs, zab).

Kórokozók, betegségek:
Őszi káposztarepcében: peronoszpóra, fóma, alternária, fehér- és szürkepenész. Növekedés szabályozóként az oldalelágazások számának növelése (regulator hatás) várható a készítménytől.
Napraforgóban: peronoszpóra, rozsda, fehérpenész, diaportés, alternáriás és fómás betegségek.
Kalászosokban: levél- és kalászbetegségek.

TERMÉKINFORMÁCIÓK

Termékadatlapok (1) További információk (2)  
Acanto® Plus repcében 2016 (PDF) Acanto® Plus CLP címke (PDF) Acanto® Plus CLP Biztonsági adatlap (PDF)
     

A weboldalon található információk kizárólag  tájékoztató jellegűek. A termékek használatának részletes ismertetésében minden esetben a termék címkéje az irányadó.