Alma Növényvédelem

DuPont növényvédelmi megoldások az almatermesztés területén

Az intenzív almatermesztés sarkalatos pontja a növényvédelem, a gyümölcs egészsége teljes mértékben meghatározza annak eladhatóságát. A növényvédelemhez kapcsolódó költségek (növényvédő szer, kijuttatás) adják a művelési költségek legnagyobb hányadát, ezért nagyon fontos, hogy egy-egy védekezés a lehető leghatékonyabb legyen.

Az almatermésűek kórokozói közül az almafa varasodás és a lisztharmat okozzák a legtöbb problémát. Ha az elsődleges fertőzések nagy számban jelentkeznek és az időjárás a kórokozók számára kedvező, akkor járvány alakul ki, amit utólag, tűzoltás-szerű védekezésekkel lehetetlen alacsony szinten tartani. A vegetáció első felében berobbanó fertőzéseket nehéz megfékezni, ezért fontos a megfelelő készítmények időben történő kijuttatása. A DuPont kutatás-fejlesztés legújabb eredményeként 2015-ben került bevezetésre a Fontelis® gombaölő szer almatermésűekben, amely egy új hatóanyagot, a pentiopiradot tartalmazza. Az aktív hatóanyag meggátolja a varasodás és lisztharmat betegségeket előidéző gombák növekedését és gyors pusztulásukat okozza.

DUPONT TERMÉKEK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK

INFORMÁCIÓK ÉS ÖTLETEK

A weboldalon található információk kizárólag  tájékoztató jellegűek. A termékek használatának részletes ismertetésében minden esetben a termék címkéje az irányadó.