A DuPont Safety & Construction több mint 400 millió dollárt fektet a Tyvek® kapacitás bővítésére

Tyvek® Protective Apparel

WILMINGTON (Delaware állam, USA), 2018. Június 4-én. – A DuPont Safety & Construction, amely a DowDuPont Specialty Products divízió egyik üzletága, ma bejelentette, hogy több mint 400 millió dolláros beruházást tervez a nem-szőtt Tyvek® anyagok gyártási kapacitásának növelése érdekében a luxemburgi létesítményében. A termelés bővítése, amely során a telephely egy új épülettel és egy harmadik gyártósorral bővül, a tervek szerint 2021-ben indulhat el.

„A DuPont™ Tyvek® iránti globális kereslet tovább növekszik világszerte az összes fontos végfelhasználói piacon” – mondta Rose Lee, a DuPont Safety & Construction elnöke. „Ez a kapacitásbővítési terv kulcsfontosságú lépés a Tyvek® üzlet növekedésében, a piacvezető szerpünk megőrzésében a nem-szőtt anyagok piacán és az ügyfelek által a DuPont-tól elvárt innováció megvalósításában.”

Iparági becslések szerint a potenciális Tyvek®-felhasználás globális szegmensei több milliárd dollárt jelentenek.

A nem-szőtt technológia területén világszinten vezető szerepet betöltő DuPont 2017-ben ünnepelte a DuPont™ Tyvek® 50 éves évfordulóját, mely egy egyedülálló, 100 százalékban nagy sűrűségű polietilénből készült, nem szőtt anyag, ami új védelmi és biztonsági szintet vezetett be számos iparágban és felhasználási területen. A fő szegmensek:

• Külső térhatároló megoldások, mint a Tyvek® HomeWrap®, a Tyvek® CommercialWrap®, a DuPont™ Flashing Systems és a Tyvek® Protec™ a kényelmesebb, energiatakarékos épületek építéséhez, amelyekben kisebb az esély a víz bejutása által okozott nedvességkárokra;
  • Tyvek® védőruhák, amelyek kiváló védelmet nyújtanak az ipari és tisztatéri dolgozók, valamint a katasztrófa-elhárítók számára. A vállalatok világszerte több mint 200 millió Tyvek® ruhadarabot használnak évente.
  • Tyvek® orvosi csomagolóanyagok, melyeket széles körben használják az egészségügyi ellátásban lévő betegek védelmére. A Tyvek® – az orvostechnikai eszközök piacán történt több, mint 45 évvel ezelőtti bevezetése óta – kiválósági normaként tartják számon a steril eszközcsomagolás terén.
  • Tyvek® grafikai alkalmazásokhoz és védőcsomagolásokhoz, melyeket különféle speciális alkalmazásokhoz használnak, többek között gyógyszerek és romlandó anyagok szállítása során teherponyvákhoz, valamint borítékokhoz, címkékhez, transzparensekhez, karszalagokhoz, térképekhez és műalkotásokhoz.

A Tyvek óriási hatással volt számos iparágra.Új termékkategóriák létrehozásához járult hozzá, mint például a Housewrap, amelyek elősegítették a lakásépítés forradalmasítását, az egyéni védőeszközök körében új sztenderdet állított, lehetővé tette az orvostechnikai eszközök technológiájának fejlesztését, és fontos szerepet játszott sok más alkalmazásban is. A DuPont, az ügyfeleivel együttműködve, tovább folytatja a növekvő piaci igényeknek megfelelő új Tyvek® termékek és alkalmazási területek fejlesztését. A világítási és divatkiegészítők, illetve a ruházati fogyasztói termékek tervezői között egyre keresettebb a Tyvek® a könnyű súlya és tartóssága, illetve textúrája miatt.

For Greater Good™, vagyis a „Magasabb célok érdekében” szlogen a DuPont™ Tyvek® márka ígérete. A Tyvek® biztosítani tudja azt a megbízható védelmi réteget, amely az embert megnyugvással tölti el, így a fontosabb dolgok megvalósítására összpontosíthat – ezáltal elérhesse a lehető legmagasabb célokat.

A DuPont Safety & Construction bemutatása

A DuPont Safety & Construction a DowDuPont Specialty Products divízió egyik üzletága, mely globális vezető szerepet tölt be az olyan termékek és megoldások gyártói közt, amelyek megvédik a számunkra fontos értékeket – az embereket, a szerkezeteket és a környezetet –, és lehetővé teszi, hogy ügyfelei sikeresek legyenek az egyedülálló képességeknek, a globális jelenlétnek és az olyan ikonikus márkáknak köszönhetően, mint a Corian®, a Kevlar®, a Nomex®, a Tyvek®, a Styrofoam vagy a Filmtec®.

A DowDuPont Specialty Products Divízió bemutatása

A DowDuPont Specialty Products a DowDuPont (NYSE: DWDP) egy divíziója, amely a globális innováció éllovasaként technológiaalapú anyagokkal, összetevőkkel és megoldásokkal segíti az iparágak és a mindennapi élet formálását. Munkatársaink változatos tudományos háttérrel és nagy fokú szakértelemmel segítenek az ügyfeleknek a legjobb ötleteik megvalósításában, valamint az elektronika, áruszállítás, építőipar, egészségügy és wellness, valamint élelmiszer és munkabiztonság terén létfontosságú innováció elősegítésében. A DowDuPont célja a Specialty Products részleg független, nyilvános vállalatba történő kiszervezése. További információk: www.dow-dupont.com.

A DowDuPont™ bemutatása

A DowDuPont (NYSE: DWDP) egy a The Dow Chemical Company vállalatból és a DuPont-ból álló holding, melynek célja olyan erős, független és nyilvános, vállalatok létrehozása, amelyek a mezőgazdasági, anyagtudományi és különleges termékeket gyártó iparágakban tevékenykednek és a saját területükön piacvezető szerepet töltenek be a hatékony, tudományon alapuló innovációnak hála, és így kielégítik az ügyfelek igényeit, és segítenek a globális kihívások megoldásában. További információért keresse fel a www.dow-dupont.com oldalt.

Figyelmeztetés az előretekintő nyilatkozatokkal kapcsolatban

A közlemény olyan kijelentéseket tartalmaz, amelyek a szövetségi értékpapírtörvények, köztük az 1933. évi Értékpapírtörvény 27A paragrafusában és az 1934. évi Értékpapírtörvény 21E paragrafusában meghatározottak értelmében „előretekintő nyilatkozatoknak” minősülnek. Ezek az előretekintő nyilatkozatok gyakran utalnak a vállalat jövőben várható működési eredményeire, teljesítményére és pénzügyi helyzetére, és gyakran tartalmazzák a „várható”, „előrelátható”, „szándékunkban áll”, „tervezzük", „hisszük”, „keressük”, „látjuk”, „fogjuk”, „célunk” és hasonló kifejezéseket, illetve az ezekkel ellentétes értelmű kifejezéseket.

2015. december 11-én a Dow Chemical Company („Dow”) és az E. I. du Pont de Nemours and Company („DuPont”) bejelentette a két vállalat között létrejött megállapodást és összefonódási tervet, melynek a 2017. március 31-i módosítása („Egyesülési megállapodás”) szerint a két vállalat „egyenlő felek tranzakció” keretében („Egyesülési tranzakció”) egyesül. A 2017. augusztus 31-én hatályba lépett egyesülési tranzakciót végrehajtották, és mind a Dow, mind a DuPont vállalat a DowDuPont Inc. („DowDuPont”) leányvállalatává vált. Az egyesülési tranzakcióval kapcsolatos további információkért tekintse át a DowDuPont, a Dow és a DuPont legújabb éves, negyedéves és aktuális jelentéseit a vonatkozó 10-K, 10-Q vagy 8-K űrlapokon, illetve az S-4 űrlapon a DowDuPont által 2016. március 1-én a SEC-hez (a 333-209869 ügyiratszámon) benyújtott, utoljára 2016. június 7-én módosított és a SEC által 2016. június 9-én hatályba léptetett regisztrációs nyilatkozatban szereplő közös meghatalmazotti nyilatkozatot/tájékoztatót.

Az előretekintő nyilatkozatok természetüknél fogva olyan eseményekre vonatkoznak, amelyek – különböző mértékben – bizonytalanok, többek között a DowDuPont mezőgazdasági, anyagtudományi és különleges termékek üzletágainak egy vagy több, a várható feltételek mellett kedvező adózású tranzakció keretében történő szétválasztására. Az előretekintő nyilatkozatok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményekre, és olyan jövőbeli eseményekkel kapcsolatos feltételezésekre és elvárásokra alapoznak, amelyek nem biztos, hogy bekövetkeznek. Az előretekintő nyilatkozatok olyan kockázatokat és következményeket is megfogalmaznak amelyek közül sokat nem a vállalat irányít. A DowDuPont, a Dow vagy a DuPont tényleges eredményeit az ilyen előretekintő nyilatkozatokban előre jelzettektől eltérően befolyásoló tényezők többek között, de nem kizárólagosan, a következők: (i) a Dow és a DuPont mezőgazdasági, anyagtudományi és különleges termékek üzletágainak sikeres integrációja, beleértve a várható adózást, az előre nem látható kötelezettségeket, a jövőbeni tőkekiadásokat, a bevételeket, a kiadásokat, a termelékenységi intézkedéseket, a gazdasági teljesítményt, az adósságot, a pénzügyi helyzetet, a veszteségeket, a jövőbeni kilátásokat, a kombinált műveletek kezelésére, bővítésére és növekedésére vonatkozó üzleti és irányítási stratégiákat; (ii) az egyesülési tranzakció végrehajtásának feltételeként, illetve más feltételes kötelezettségvállalásokhoz szükséges üzletág-leválasztások hatása; (iii) a DowDuPont mezőgazdasági, anyagtudományi és speciális termékek üzletágainak várható szinergiájának megvalósítása; (iv) a tervezett üzleti elkülönüléssel kapcsolatos kockázatok, beleértve azokat, amelyek a portfoliónak a DowDuPont igazgatótanácsa által elvégzett átfogó felülvizsgálatából, a változásokból és az időzítésből adódnak, ideértve azt a számos körülményt, melyek késleltethetik, megakadályozhatják vagy más módon hátrányosan befolyásolhatják a javasolt tranzakciókat, mint például a tervezett üzleti elkülönüléshez szükséges szabályozási jóváhagyások vagy engedélyek beszerzése során felmerülő lehetséges problémák vagy késedelmek, a pénzügyi piacok zavarai vagy más lehetséges akadályok; (v) annak kockázata, hogy a tervezett üzleti elkülönülések során bekövetkező (akár közvetlenül akár a Dow vagy a DuPont vállalat által végrehajtott) szétválások károsan befolyásolják a DowDuPont üzleti tevékenységét, beleértve az aktuális terveket és működést; (vi) a kulcsfontosságú személyzet megtartása és felvétele; (vii) az összeolvadás végrehajtásából vagy a tervezett üzleti szétválasztásokból fakadó lehetséges mellékhatások, vagy az üzleti kapcsolatok megváltozása; (viii) bizonytalanság a DowDuPont törzsrészvényeinek hosszú távú értékét illetően; (ix) a tőke-, finanszírozási, valamint a hitelminősítő intézetek folyamatos intézkedései; (x) jogszabályi, szabályozási és gazdasági fejlemények; (xi) a potenciális üzleti bizonytalanság, ideértve a meglévő üzleti kapcsolatoknak a tervezett üzleti szétválások alatt bekövetkező, a vállalat pénzügyi teljesítményét befolyásoló megváltoztatását, és (xii) a katasztrofális események kiszámíthatatlansága és súlyossága, beleértve, de nem kizárólag, a terrorcselekményeket, háború kitörését vagy ellenséges viszony kialakulását, valamint a vezetőség bármely fenti tényezőre adott válasza. Ezeket, illetve az összeolvadásból és a tervezett üzletági szétválasztásokból eredő egyéb kockázatokat a (1) Regisztrációs nyilatkozat, illetve (2) a DowDuPont által a SEC-hez benyújtott, a Dow és a DuPont regisztrációs nyilatkozatában rögzített részletességű aktuális, negyedéves és éves jelentések tartalmazzák részletesebben. Bár az itt ismertetett, valamint a Regisztrációs nyilatkozatban felsorolt tényezők listája reprezentatív, az ilyen listák nem tekinthetők egy minden lehetséges kockázatot és bizonytalanságot rögzítő, teljes körű nyilatkozatként. Előfordulhatnak olyan, a felsorolásban nem szereplő tényezők is, melyek további jelentős akadályokat gördíthetnek az előretekintő nyilatkozatok megvalósulása elé. A tényleges és az előretekintő nyilatkozatokban előrevetített eredmények között tapasztalható lényegi különbségek következményei lehetnek többek között üzleti zavarok, működési problémák, pénzügyi veszteségek, harmadik felekre vonatkozó jogi felelősség és hasonló kockázatok, melyek közül bármelyik negatív hatással lehet a DowDuPont, a Dow vagy a DuPont konszolidált pénzügyi helyzetére, működési eredményeire, hitelminősítésére vagy likviditására. A DowDuPont, a Dow vagy a DuPont vállalatok egyike sem vállal semmilyen kötelezettséget az ilyen előretekintő nyilatkozatok nyilvános felületen történő felülvizsgálatára vagy frissítésére akkor sem, ha bármilyen új információ, jövőbeli fejlesztés vagy más hatásra a körülmények változnának, kivéve, ha azt az értékpapír- vagy más vonatkozó törvény előírja.