Meleg magastető-szerkezetek

Meleg magastető-szerkezetek

Tetőszerkezetekben alkalmazva a Tyvek® és az AirGuard® membránok optimális védelmet nyújtanak a hőszigetelés számára és csökkentik a köztes terek kondenzációját, így javítják az épület energiahatékonyságát.

Lélegző anyaguknak köszönhetően a Tyvek® membránok számos előnyt nyújtanak a magas melegtetőknél hagyományosan használt, áthatolhatatlan tető-alátéthéjazatokkal szemben, ugyanis csökkentik a tetőszerkezet köztes tereiben kialakuló kondenzációt.

A Tyvek® membránok egyedi kialakítása minimálisra csökkenti a köztes terek kondenzációját, így nincs szükség szellőztetésre a szigetelésben, ezzel átfogó termékmegoldást nyújtanak az energiahatékony meleg magastetők kialakításához. Lehetővé teszik, hogy a tetőtérben kialakuló vízpára áthatoljon a léctéren, ahonnan a levegő természetes mozgása sodorja ki a szabadba. A Tyvek® membránjainak ilyen kondenzációszabályozó képessége feleslegessé teszi szellőzés beépítését az alátéthéjazat és a szigetelés közé, ezáltal a teljes szerkezet energiahatékonyságát javítva.

Másodlagos vízelvezető rétegként alkalmazva a Tyvek® membránok emellett olyan ellenálló réteget nyújtanak, amely minimalizálja a szél okozta terhelést a cserépen és a palán, illetve távol tartja a szélhordta havat és port a tetőszerkezettől.

A Tyvek® és az AirGuard® alkalmazása melegtetőknél

A szigetelés itt a szarufán kerül beépítésre, merev vagy félmerev szigetelés használatával. A szigetelés ideális esetben folyamatos rétegként kerül felhelyezésre a szarufákra, hogy a tetőszerkezet „meleg” környezet vegye körül. Azonban egyes tetők műszaki megoldása a szigetelést a szarufák fölött, között vagy alatt építi be – vagy akár e három kombinációjában.

A Tyvek® és az AirGuard® alkalmazása tetőterek kialakításánál

A funkcionális tetőterek kialakításakor gyakran kombinálják a hideg- és a melegtető jellegű szerkezetet, sokszínű szigetelési megoldásokkal. A tető hideg területein ilyenkor általában páraáteresztő szálas szigetelést (pl. ásványgyapotot); a ferde tetőrészeken pedig zártcellás vagy fóliahátú merev szigetelőlemezeket alkalmaznak, amelyek azonban erősen ellenáll a párának. A páraszigetelésben jelentkező ilyen különbségek ezért felborítják a páraáramlás egyensúlyát. Az ilyen problémák megoldásához a párát megfelelően szabályozó réteg beépítését javasoljuk  a DuPontTM AirGuard® termékcsalád „páraáteresztő” csoportjából

 

DUPONT TERMÉKEK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK

INFORMÁCIÓK ÉS ÖTLETEK