Esővédő homlokzati rendszerek

Nyitott hézagképzésű homlokzati rendszerek

Ha fennáll a kockázata annak, hogy a szigetelésen és a belső rétegeken keresztül nedvesség juthat be, javasolt védőmembrán használata a szigetelés mögött.

Az nyitott hézagképzésű rendszerek különböznek a többi falépítménytől: habár a membrán közvetlenül a szerkezetre van rögzítve, a  szigetelés mögött helyezkedik el. Az anyag kiválasztása az erre a felületre jellemző kondenzációkockázat alapján történik, amelyet alapvetően a hőmérséklet határoz meg. 

Tartós védelmet nyújt a nyitott hézagképzésű homlokzati rendszerek számára

A nyitott hézagképzésű homlokzati rendszerek folyamatosan ki vannak téve a természet erőinek, ezért alapvető fontosságú olyan másodlagos membrán alkalmazása, amely képes hosszú távon megvédeni az épület szerkezetét  a levegőtől, a nedvességtől és az UV-sugárzástól.

A Tyvek® UV Facade-ot speciálisan a nyitott hézagképzésű homlokzati rendszerekhez fejlesztették ki: olyan védőmembrán, amelynek CE tanúsítványa tartalmazza e felhasználási lehetőségeket – ez a garancia arra, hogy a termék teljes mértékben megfelel az építőipari termékekre vonatkozó szigorú EU-s irányelvnek.

 

Az öregedési vizsgálaton megfelelt

A nyitott hézagképzésű homlokzati rendszerekre vonatkozó CE tanúsítvány megszerzéséhez a Tyvek® UV Facade-ot 5000 órás mesterséges öregítésnek vetették alá, melynek során UV-sugárzásnak, majd 90 napon keresztül 70°C-os hőmérsékletnek tették ki. Ezzel szemben a hagyományos fal- és tetőmegoldások esetében a CE követelmények csak 336 órás UV-expozíciós időt írnak elő. A

Tyvek® UV Facade szél- és vízzáró, de páraáteresztő. Fából, fémből, kőből és egyéb anyagból készült nyitott és szellőztetett esővédő homlokzati rendszerekhez tervezték; rendkívül könnyű, hajlékony és egyszerűen beépíthető.

 

A DuPontTM AirGuard® Sd5, Smart vagy Reflective párafékező rétegekkel együtt a Tyvek® membránok olyan kiegészítő épületburkot alkotnak, amely megoldást jelent a nedvességre, alkalmas a nyitott hézagképzésű homlokzati rendszerekhez és támogatja az optimális energiahatékonyságot.

Minden DuPont  kiegészítőnk problémamentesen használható mindezekkel a termékekkel – Ön így még jobb lezárást és még nagyobb energiahatékonyságot érhet el.

DUPONT TERMÉKEK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK

INFORMÁCIÓK ÉS ÖTLETEK