Könnyűszerkezetes épületmegoldások

Könnyűszerkezetes épületmegoldások Tyvek® és AirGuard® termékekkel

A könnyűszerkezetes építkezés a sokszínűsége, egyszerűsége, gyorsasága és öltséghatékonysága miatt népszerű. A DuPont™ Tyvek® fali membrán azáltal tökéletesíti a faszerkezetes épületeket, hogy tartósabbá és komfortosabbá teszi őket.

Kettős kihívás – kettős védelem

A fából készült szerkezetek két potenciális veszéllyel szemben igényelnek hatékony védelmet: a külső időjárási viszonyokkal és a belső kondenzációval szemben. A Tyvek® lélegző membrán és az AirGuard® lég és páraszabályzó membrán egyidejű alkalmazásával két legyet üt egy csapásra – lehetővé teszi, hogy a pára kijusson az épület külső térelhatárolóján keresztül, ezáltal növeli az épület légzáró tulajdonságát és csökkenti a hőveszteséget.

Alkalmazási lehetőségek

A Tyvek® és AirGuard® membránok számos különböző típusú fából készült szerkezet építéséhez használhatóak. Segítenek megóvni az épület anyagát a beszivárgó nedvességtől és javítják a hőteljesítményt.

Hatékony külső védelem

A favázas épület szigetelésének és szerkezetének védelme érdekében olyan membrán használata ajánlott, amelynek pórusain átjut a pára vagyis páraáteresztő.

A Tyvek® az építkezés során, a külső burkolat felszerelése  előtt is megvédi az épület anyagát a beszivárgó esővíztől. Ezenkívül szélzáró védőburkolatot képez a falakon, és csökkenti a hőveszteséget. Ez a szempont valószínűleg egyre fontosabbá válik, mert a légtömörség egyre nagyobb szerepet játszik az építési előírások hőteljesítménnyel szemben támasztott követelményeiben.

A Tyvek® Housewrap, Soft, Solid Silver és UV Facade termékek teljes mértékben eleget tesznek a BS 4016-ban meghatározott, fali alkalmazásokkal szemben támasztott követelményeknek, és az EN 13859 szabvánnyal összhangban megakadályozzák a víz beszivárgását. A DuPontTM Tyvek® FireCurbTM lélegző membránokkal pedig a DuPont új szintre emeli az épületszerkezetek védelmét azáltal, hogy a Tyvek® membránok jól bevált jellemzőin kívül hatékonyan fékezi a láng terjedését is, az egyedülálló B éghetőségi besorolású páraáteresztő falazati membrán.

Hatékony belső védelem

Az optimális energiahatékonyság és komfort érdekében fontos egy lég- és páraszabályozó réteg beépítése, ami javítja az épület légzáró tulajdonságát és csökkenti a kondenzációt. Az AirGuard® lég- és páraszabályozó rétegeket azért fejlesztették ki, hogy megszüntessék a szabályozatlan levegőszivárgást, ezáltal csökkentve a hőveszteséget, és hogy kifinomult páraszabályozó rendszert képezzenek.

A levegő a szigetelés rétegei között és körül található réseken és a gipszkarton lemezek burkolatának hajszálrepedésein keresztül szabályozatlanul szivárog ki. Ez általános jelenség az épületek kiszáradási folyamata során, de az épület süllyedése és a hőmozgás is okozhatja az épület későbbi életfázisaiban. Az AirGuard® lég- és páraszabályozó membrán tartós megoldást kínál erre a problémára bármilyen típusú épület esetén, ha a termékelemek szélei fedik egymást és a réseket tömítik, ahol elengedhetetlen a kiegészítőkkel történő folytonosítás.

Az AirGuard® lég- és páraszabályozó membránok teljesen légzáróak. Az AirGuard® Sd5 és az AirGuard® Reflective termékek szintén teljesen vízállóak. Kifinomult mérnöki megoldást kínálnak a belső falak páraszabályozásához és eleget tesznek az EN 13984 szabvány követelményeinek. Függetlenül attól, hogy AirGuard® Sd5, Smart vagy Reflective lég- és páraszabályozó membránt használ, bízhat benne, hogy a termék hatékonyan szabályozza a kondenzációt és növeli az energiahatékonyságot.

Kiegészítők a hosszú távú teljesítmény érdekében

A DuPont számos Tyvek® kiegészítőt fejlesztett ki a Tyvek® membránhoz és az AirGuard® lég- és páraszabályozó membránhoz, hogy átfogó megoldással szolgálhasson.

A Tyvek® ragatószalagokat, mint a Tyvek® UV Facade ragatószalagokat és a Tyvek® akryl ragasztószalag, kifejezetten arra fejlesztették ki, hogy segítsék az épület külső térelhatárolójának a folytonosítását  , csökkentsék a levegő szabályozatlan szivárgását, és tartós teljesítményt nyújtsanak. A szélsőséges páratartalom mellett is kiváló tapadásuknak köszönhetően ezek a zárószalagok mind a belső, mind a külső falakon használhatóak.

A DuPont™ Tyvek® és a DuPont™ AirGuard® membránok segítenek megóvni a fából készült szerkezeteket a széllel és a nedvességgel szemben, és javítják az épületek hőteljesítményét.

DUPONT TERMÉKEK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK

INFORMÁCIÓK ÉS ÖTLETEK