Belső légzáróság

Beslő oldali lég és párazárás

Az épületek energiahatékonyságára vonatkozó új európai irányelv alapján az építményeknek minden eddiginél jobb energiahatékonyságot kell felmutatniuk. A cél az olyan légmentesen zárt, kondenzációmentes szerkezetek kialakítása, amelyek a hőtechnikai hatékonyságot komfortérzettel párosítják.

Miért olyan fontos a lég és párazárás?

Bár a konvektív hőveszteséget nem mindig emelik ki a standard U-érték-számításokban, ez mégis az energiaveszteség és ezáltal a széndioxid-kibocsátás egyik jelentős forrása. Így ha korlátozni tudjuk a fűtött/légkondicionált levegő elszivárgását az épületből, azzal érezhetően csökkenthető az energiafogyasztás és a költségek.

A szigetelési rétegek között és körül, valamint a gipszkarton burkolatok hajszálrepedésein keresztül nem kívánt levegőáramlás megy végbe. Ezek megjelenése az épület száradási folyamatában elkerülhetetlen, de kiválthatják az épület élettartama során természetes igazodási hatások és hőmozgások is. Az épületburok bármely olyan rétege, amelynél megszakad a folytonosság, gyenge láncsszemmé válhat.

A páragátló rétegek használhatók tetők, falak és padlók kialakításához is, és segítenek csökkenteni a konvektív hőveszteséget, illetve kimagasló műszaki páragátló megoldást kínálnak a lélegző rendszerekhez is. Ha folytonosan, az átfedések és az áttörések lezárásával építik be, a párafékező réteg hatékonyan véd a kondenzációtól és jó légzárást biztosít mindenféle épülettípusnál.

AirGuard® párafékező rétegek& Tyvek® kiegészítők

A DuPont™ AirGuard® párafékező rétegek kulcsfontosságú szerepet játszhatnak a hőszigetelés hatékonyságának javításában, hogy fenntartható formában valósíthassa meg ezen célkitűzéseit. A megfelelően, minden átfedés és áttörés lezárásával beépített AirGuard® párafékező rétegek minden épülettípusnál javítják a belső légzáróságot azáltal, hogy védenek a konvektív hőveszteség ellen – vagyis a szerkezet belső részéből a kültér felé irányuló, nem kívánt légáramlás ellen. emellett hatékony védelmet nyújtanak a kondenzáció ellen, hogy ezzel a szigetelés és a falak megbízhatóan és tartósan szárazak maradjanak.

A DuPontTM AirGuard® párafékező rétegek ragasztószalagjai segítségével lezárhatja az ilyen réseket, és javíthatja az épület belső légzáróságát.

Az AirGuard® Smart egy lépéssel tovább megy: páraáteresztő-képességét ugyanis automatikusan képes a páratartalom változásaihoz igazítani. Kifejezetten újépítésű projektekhez alakítottuk ki, de felettébb javasolt a szarufa felett szigetelő felújítási munkálatokhoz is.

DUPONT TERMÉKEK ÉS SZOLGÁLTATÁSOK

INFORMÁCIÓK ÉS ÖTLETEK