DuPont™ Tyvek® UV Facade felhasználása az Aberdeen-beli Malmaison Hotel bővítésénél

Tyvek® UV Facade specified for the Malmaison Hotel, Aberdeen
Photo Simon Price for DuPont

CuriousArchitecture terve egy meglévő védett épület hátsó bővítéséhez készült, hogy azt egy 80 hálószobás Malmaison Hotellé alakítsa át. CuriousArchitecture az aberdeeni Malmaison Hotel elegáns nyitott gránit hézagképzésű homlokzattervéhez DuPont™  által kifejlesztett termékeket választott, annak érdekében, hogy a szerkezet tartós, megbízható védelmet kapjon. A magas teljesítményű technológia használata az, amely DuPont™ Tyvek® terméket vezető lélegző membránná tette. DuPont™ Tyvek® UV Facade egy új úttörő megoldás, mely még nagyobb szabadságot nyújt az építészeknek, hogy nyitott és szellőző esővédő homlokzatokat tervezzenek, azzal a bizonyossággal, hogy a hőszigetelés és a szerkezet hosszú távon ellenáll majd az UV sugárzásnak.

Egy mindössze 8,250,000 fontnyi költségvetésből sikerült 500 m2 stílusos szállást kialakítani, olyan létesítményekkel, mint söröző, bár, fürdő és tornaterem. „Mivel az aberdeeni épületek nagy része gránitból készült,” magyarázza a projektet Kenny Stephen építész, „tervezői előfeltétel volt, hogy az épület új bővített része gránit burkolatú legyen. Az esővédő homlokzat miatt fontos volt, hogy megbízható terméket válasszunk, amely UV sugárzásnak is kitehető.” 

 

DuPont™ Tyvek® UV Facade az EN 13859-2 normáknak megfelelően CE tanúsítvánnyal is rendelkezik. Egy alapos és kimerítő laboratóriumi tesztsorozat után, (melynek során az anyagot ötezer órán át folyamatos UV sugárzásnak teszik ki) megállapították, hogy DuPont™ Tyvek® UV Facade nagyon hosszú távon képes megvédeni a nyitott és szellőző homlokzatok szerkezetét és szigetelését. DuPont 10 éves működési garanciát vállal azzal a feltétellel, hogy a beszerelés a technikai útmutatók szerint történik.