A DuPont™ Tyvek® fokozza az energiahatékonyságot az Ipswich-i nagy új folyóparti lakóingatlan-építési projektben  

Griffin Wharf was part of a major regeneration programme for the riverside south of Ipswich

A Griffin Wharf egy átfogó regenerációs program részese volt Ipswich déli részén. A Persimmon Homes projekt kiterjedt új lakóingatlan-fejlesztése során több fázisban hoztak létre lakásokból és házakból álló, 500-nál több elemű lakóegységet.  

A terv tartalmazta a megfizethető lakóingatlanok és közösségi terek kialakítását is. Mint minden ilyen projekt esetében, az új előírásoknak való megfelelés a szigorúbb energiahatékonysági célok elérését és ebből következően körültekintő tervezést, és tartós, megbízható, nagy teljesítményű termékek kiválasztását jelenti.  

A DuPont fejlett, DuPont™ Tyvek® Supro-val ellátott membránjait választották ki a fagerenda vázas, téglával falazott és borított épületek külső térelhatárolójaként, ,a membránokat a nyeregtetőre és a DuPont™ Tyvek® Solid Silver borításra szerelték fel, ez egyike azon új, fémbevonatú, lélegző membránoknak, amelyek a falakra szerelve nagy visszaverő képességet mutatnak (alacsony az emissziós tényezőjük).  

Ez a kombináció légzáró, kis tömegű, könnyen szerelhető membránokat jelent, amelyek célja nem csak az épület védelme, hanem a termikus teljesítmény számottevő növelése a belső kényelem fokozásával és az ökológiai lábnyom csökkentésével együtt.