BEEdomus®, Tyvek® UV Facade alátéthéjazattal védett innovatív passzív ház koncepció 

BEEdomus®, an innovative concept of passive house protected by Tyvek® UV Facade
BEEdomus®, DuPont™ Tyvek® UV Facade homlokzati alátéthéjazattal védett innovatív passzív ház koncepció; © BEEdomus® fotó, minden jog fenntartva.

Innovatív passzív ház DuPont™ Tyvek® UV Facade homlokzati membránnal, amely tartósan védi a ház szerkezetét a nyitott hézagképzésű szerelt fazsindely borítás alatt : ez a BEEdomus® koncepciója, egy kör alakú faház, környezetvédelmi kezdeményezések és helyi megoldások alapján.

A BEEdomus® kör alakú nyitott hézagképzésű szerelt homlokzatot tengerparti fenyőből készült fazsindely fedi. E mögött a zsindely mögött a korszerű DuPont™ Tyvek® UV Facade homlokzati membrán található, amely páraáteresztő, de vízzáró, erőteljes, ellenáll az UV sugárzás okozta károsodásnak, valamint az általános kopásnak és szakadásnak, és mint eső és UV sugárzás elleni védelmet használják, hogy biztosítsa és optimalizálja a hatékony és tartós védelmet a káros hatások és a szeszélyes időjárás ellen. 

„A nyitott hézegképzésű szerelt homlokzatú borítás a zsindelyek közötti nyílásokkal azt jelenti, hogy a mögötte lévő védő membrán ki van téve az UV sugárzásnak és az esőnek a ház teljes életciklusa során. Ezért olyan anyagot kellett találnunk, amely képes megőrizni a teljesítményét a ház hosszú élettartama során, és megfelel a magas szintű ellenállósági követelményeknek.” – magyarázta Serge Lochu, a BEEdomus® koncepció létrehozója (készült 2009-ben). 

A Tyvek® UV Facade homlokzati membránt arra tervezték, hogy hosszú távon védje az épület szerkezetét , a hőszigetelő réteget a nyitott hézagképzésű homlokzatok esetében , miközben megfelel az IT THERE 13859-2 szabványnak. Mint az összes Tyvek® membrán, rendkívül könnyű, flexibilis és könnyen szerelhető. 

Serge Lochu 30 éve ismeri a DuPont™ Tyvek® membránokat és azok megbízható védelmét. A ház alapterületének megfelelően körülbelül 200 - 500 négyzetméter szükséges egy homlokzathoz.