Mitől olyan egyedi a Tyvek® olyan vízzáró membrán ?

A DuPont™ Tyvek® vízzáró membrán kiváló minőséget, tartósságot, védelmet és energiahatékonyságot biztosít mindenféle épületben és otthonban. A vízszivárgás, levegőáramlás és a nedvesség ellen is tartós védelmet kínáló Tyvek® lélegző membránok bizonyított megoldást nyújtanak.

Kipróbált és bizonyított teljesítmény

A svédországi SP műszaki kutatóintézet által végzett összehasonlító öregedési vizsgálaton a Tyvek® jelentősen magasabb tartóssági jellemzőket mutatott, mint a vizsgált többrétegű termékek.

A funkcionális réteg   vastagsága és minősége

A vizsgálatban használt legtöbb többrétegű alátétmembrán funkcionális rétege alig érte el az emberi hajszál egyharmadának vastagságát. A DuPont™ Tyvek® funkcionális rétege mintegy 6-8-szor vastagabb, mint a leggyakrabban használt, többrétegű alátéthéjazatoké – ami tartós használatot garantál.

Egyedi struktúra

A Tyvek® többmillió mikroszálat egyesít egy végtelenített , labirintusszerű elrendezésben. Ezen szerkezetének köszönhetően az UV- és a hővédelmet szolgáló adalékok egyenletesen itatják át a membránt, így kiemelkedő ellenállást és tartósságot biztosítanak.

Bizonyított UV-ellenállás

Miközben a legtöbb többrétegű alátétmembrán polipropilén (PP) anyagú, a DuPont™ Tyvek® funkcionális rétege olyan anyagból – stabilizált polietilénből (PE) – áll, amely 100%-ban ellenáll az ultraibolya (UV) sugaraknak és jobb hőellenállást is biztosít.

Akár 100°C hőnek is ellenáll

A hőhatás általában idővel jelentősen károsíthatja a vízálló membránok működőképességét, és a felület hőmérséklete gyakran elérheti a 80°C-ot. Így a hosszú távú minőség és befektetése védelme érdekében a DuPont™ Tyvek® lélegző membránjait úgy alakítottuk ki, hogy 100°C hőmérsékletnek is ellenálljanak.

A DuPont terméke – A minőség garanciája

A DuPont™ Tyvek® olyan gyártási folyamattal, úgynevezett flash-spunbond technológiával készül.