A Tyvek® evolúció: szakadatlan törekvés a tökéletességre

DuPont-Tyvek-Evolution

A Tyvek® Evolúciónak köszönhetően maradhattak a DuPont™ Tyvek® lélegző membránok több mint fél évszázadon keresztül az építőipari anyagok fejlődésének élén. A Tyvek® 1955-ös feltalálásától napjaink passzívházakért folytatott küldetéséig folyamatosan fejlesztettük új, tudományos alapú megoldásainkat, amelyek az egész világon támogatják a fenntartható építkezést.

A Tyvek® evolúció mérföldkövei

1955: A Tyvek® nem szőtt rostok feltalálása

1967: A DuPont megnyitja első gyártósorát az amerikai Virginiában. Az új, forradalmi felhasználások közé tartoznak az egészségügyben használt csomagolások és a védőruházatok.

1988: A DuPont megnyitja második Tyvek® gyártósorát Luxembourgban. A létesítmény 2004-ben kapja meg az ISO 14001, majd 2008-ban az ISO 9001 minősítést.

1990: A Tyvek® új kategóriát alkot az építőiparban: a lélegző alátétrétegeket – amely a filc előnyösebb alternatívájaként jobb szigetelést nyújt az épületeknek, anélkül, hogy a szigetelőanyag vastagságát növelnék.

A Tyvek® evolúciója felgyorsul

2005: A Tyvek® az első gyártó, amely teljes termékpalettájára kikéri a CE-jelölést. Több mint 25 terméket fejlesztése folyik kifejezetten konkrét országok építőipari előírásainak megfelelően.

2006: Annak érdekében, hogy megfeleljen az épületek szigorúbb energiahatékonysági követelményeinek, a Tyvek® fémezett alátétrétegek és LPFR-ek új generációját hozza létre (Tyvek® Solid Silver & AirGuard® Reflective). Az ezekben alkalmazott technológia a kiváló nedvességáteresztő funkciókat és a felület magas visszaverési képességét kombinálja egy terméken belül.

2008: A Tyvek® UV Facade a szellőző homlokzatok területén felbukkanó új trendekre ad választ. Bizonyított, hosszú távú ellenállást nyújt a nyitott és az esővédő homlokzati rendszereknek.

2009: Az optimális légzárásért folytatott versenyben a DuPont bemutatta új, továbbfejlesztett Tyvek® lezárószalagjait, amelyek segítenek lecsökkenteni a nem kívánt levegőszivárgást az épületburkon keresztül. Az eredeti Tyvek® kiegészítők tökéletes kompatibilitást nyújtanak a Tyvek® alátétrétegekkel és az AirGuard® LPFR-ekkel, hogy így garantálják a hosszú távú teljesítményt és tartósságot.

2012: A biztonság mindig központi érték volt a DuPont számára – és a Tyvek® FireCurb™ lángálló, lélegző membránjaival a vállalat új szintre emelte az épületvédelmet. Az új fejlesztések szabadalmaztatott technológiái a hatékony lángálló képességet is felsorakoztatták a Tyvek® nyújtotta előnyök sorába. Meggyújtáskor a Tyvek® FireCurb™ lélegző membrán képes kioltani saját lángját, ahelyett, hogy továbbterjesztené a tüzet. A halogénmentes tűzgátló bevonat jelentősen korlátozza a cseppformációt és csökkenti a füstöt, emellett csak minimális hatással van a bizonyított Tyvek® funkciókra.

A Tyvek® FireCurb™ szabadalmazott technológiája B osztályig terjedő tűzállósági besorolást tesz lehetővé, szabadon függesztett alkalmazásnál és ásványgyapot alapon való beépítésnél egyaránt, amire a legtöbb széles körben elterjedt, többrétegű lélegző membrán nem képes.

Emellett bemutatásra került egy másik új termék – az AirGuard Smart®. A DuPont™ AirGuard® LPFR-ek kiegészítő elemeként született légzáró, pára elleni védelmet képező réteg alkalmazkodik a változó nedvességtartalomhoz, és száradási fázis során is megvédi a szerkezeteket a kondenzáció okozta veszélyektől.

A DuPont család tagjaiként elkötelezetten dolgozunk a folyamatos fejlesztéseken, hogy olyan új, tudományos alapú megoldásokat kínáljunk, amelyek támogatják a fenntartható fejlődést és megfelelnek a modern építésügyi szabályoknak illetve az épületek energiahatékonyságára vonatkozó európai jogszabályoknak.

A Tyvek® sikere az egyedülálló, flash-spun-bond gyártási folyamatból és az alátétrétegek piacán szerzett több mint 20 év tapasztalatból ered, egy olyan cég tapasztalataiból, amely mindig is úttörő, innovatív és a minőség és etikus gyakorlat mellett elkötelezett üzletviteléről volt híres.