A DuPont™ Corian® hozzájárul a Zaha Hadid Architects által felújított londoni Akvatikai Központ töretlen eleganciájához

DuPont-Corian-Zaha-Hadid-Athletic-Center
Az innovatív DeepColour™ technológiával készült éjfekete falborítás a DuPont™ Corian® ultrafekete színében finom, töretlen kivitelt biztosít a Zaha Hadid Architects által a „hagyományra építve” felújított Akvatikai Központ lift előterében. Fotó: Cutting Edge, minden jog fenntartva.

Evi nyári olimpiai játékok után a londoni Akvatikai Központ „hagyományra építő” átalakítása most befejeződött, és ez a Zaha Hadid Architects által létrehozott rendkívüli létesítmény megnyitotta kapuit a széles közönség előtt. 

Az új létesítményt a Guardian így jellemezte „a világ legelképesztőbb városi uszodája …nagyszerű örökség.” Az Akvatikai Központot az új igényekre szabták azzal, hogy beüvegezték az ideiglenes lelátókat és új elemekkel egészítették ki a hullámszerű szerkezet belső terét, például a recepciós pult és a fal csúcstechnológiájú DuPont™ Corian® borítást kapott. 

A főbejáratnál a lift előterében a DuPont™ Corian® kifinomult szépsége jól érvényesül az új éjfekete színű falborításon, ez a klasszikusan szép jet black színű borítás az innovatív DeepColour™ technológia* (szabadalmaztatás alatt) terméke. A DuPont azzal a céllal fejlesztette ki, hogy mélyebb, intenzívebb színeket adjon a Corian®-nak, s emellett javítsa a kopásállóságát és megkönnyítse az előállítását, ez az áttörést jelentő gyártási eljárás szignifikánsan bővíti az építészek rendelkezésére álló sötét színek palettáját, amikor nagyteljesítményű szilárd felületek specifikációjáról van szó.

Kevin Hoy, a Cutting Edge jogtulajdonosa ismertette: „A liftek körül Corian® falpanelek kerültek felhelyezésre a fémborítás részleges kiváltására, hogy inkább olyan anyagot alkalmazzunk, amely töretlenül símul a környeztébe – és valóban mélyfekete színű. A matt befejezés ez esetben specifikus, de az új DeepNocture (éjfekete) szín is gyönyörű fényt ad polírozás után. Nagy élmény volt az új DeepColour™ technológiával dolgozni, nagyon jól működik. Sőt, mi több, az építész és a megbízó is nagyon elégedetett, hogy ez az új opció a rendelkezésükre áll.” 

A DuPont™ Corian® tovább fokozza a látogatók hívogató üdvözlését a drámaian meglepő recepciós pult formájával. A Zaha Hadid Architects-re jellemző érzéki hajlatok hangsúlyozásával az installáció a maximumig fokozza a DuPont™ Corian® változatosságát, hogy elegáns, szívélyesen fogadó és ultra-funkcionális dizájnt alkosson. 

A falborításhoz hasonlóan a recepciós pultot is a jó hírű szakértő cég, a Cutting Edge gyártotta le és szerelte fel. DuPont™ Corian®-ból készült, gleccser fehér színben, tartós, eredeti és könnyen kezelhető felületet kínál, amely megbízhatóan teljesít nagy igénybevétel és forgalom mellett is. E dizájn tematika folytatódik a bejárati korlátokhoz vezető alacsony falak és a hullámos kijelző, valamint az interaktív információs egységek formájában, amelyek szintén DuPont™ Corian®-ból készültek, gleccser fehér színben.

Kevin Hoy így folytatta, „A pult nagyszerű példát szolgáltat arra, hogy a Corian® hogyan tud monolit szoborszerű, de egyúttal erős, tartós felületet kínáló installációt létrehozni, amely könnyen karbantartható, s szükség esetén még javítható is. Ez különösen fontos itt, ahol ilyen nagy a vendégforgalom, mint az Akvatikai Központban, amely végül is arra szolgál, hogy hosszú időn át kiszolgálja a közösséget.”

A pult kettős görbületét különleges hőkezelési és hézagmentes illesztési technikák alkalmazásával érték el, s ez a dizájn jellemzi az egységes kivitel érdekében DuPont™ Corian®-ból készült, a pulttal egybe épített ajtókat, fiókelemet és kábelfedeleket is. 

„Ezzel a projekttel a Corian® az építészeknek szabad kezet adott bármilyen kívánt forma felfedezésére. S a szabadon álló darabok esetében is az anyag megfelel minden szükséges kívánalomnak mind a tetszetősség, mind a funkció tekintetében,” tette hozzá Kevin Hoy.