A FrieslandCampina kiváló teljesítményű dizájn labort épít, amely kihasználja a Corian® tulajdonságait 

Corian_FrieslandCampina_900x450
A FrieslandCampina új innovációs központja Wageningenben, Hollandiában Fokkema & Partners projekt. Fotó: Horizon Photoworks, Rotterdam, minden jog fenntartva.

Maxima, Hollandia királynéja nemrég nyitotta meg a FrieslandCampina új innovációs központját Wageningenben. Ez a modern épületkomplexum különböző laboroknak, egy „Technohalnak“ és több különböző kutatási ágazatnak ad otthont. A labor berendezését DuPont Corian® anyagból alakították ki.

 

A higiénia, mint prioritás
„Ebből a szempontból nem létezik a DuPont™ Corian®-nál megfelelőbb anyag” – nyilatkozta Edward de Vette, az S+B Rotterdam vállalat igazgatója, amely belsőépítészeti terveket készít iskolák és laborok részére.

„A termék kiemelkedően higiénikus. Felülete szigetelt és ellenáll a legtöbb vegyszernek és baktériumnak. Bármilyen formára alakítható és bármilyen méretre vágható hézagok és illesztések nélkül. Nem hideg, hihetetlenül puha és sima. Mindezek következtében pedig nagyszerűen néz ki.“

 

 

 

Illesztések nélküli beépítés
Helga Boks, a Fokkema & Partners építészmérnöke, a belsőépítészeti megoldások kialakításáért felelős építész így nyilatkozott: „A laborok tervezésekor gyakran kizárólag gyakorlatias megoldásokat választanak, mint például a Trespa felületek. De ezek megjelenése még hagy kívánnivalót maga után. Az innovációs központban bármelyik helyiségbe be lehet menni, így azt szerettük volna, ha az épület transzparens kialakításába ágyazott dizájn nyugalmat árasztana.“ A labor asztalai végül az építész, a belső építész és a megrendelő szoros együttműködésével kerültek kialakításra. S+B hozzávetőlegesen 50 asztalt gyártott a DuPont™ Corian® anyagból. Így a gáz- és elektromos csatlakozásokat a tökéletesen higiénikus megoldás érdekében teljes mértékben illesztések nélkül építették be.

A labor asztalait Glacier White színben gyártották le, míg a különböző tanszékeken az asztalok szélei a FrieslandCampina különböző élénk színeiben pompáznak – zöldre, citromsárgára, pirosra, narancssárgára és kékre festett DuPont™ Corian® anyagból készültek.