Itt megismerheti a DuPont™ Plantex® Premium beépítését

BI_Plantex_Install1_630x315

Lépés 1: Készítse elő a talajt, szükség esetén gereblyézze el

Alaposan távolítsa el az összes gyomot a területről mielőtt lefekteti a Plantex® Premium gyomszabályozó textíliát.

Lépés 2: Tekerje ki a Plantex® Premium

Nagy területeknél a Plantex® Premium textília széleit legalább 10 cm szélességben tegye egymásra, hogy megakadályozza a gyomok növekedését a széleknél. A Plantex® rögzítőhorgokkal vagy bio rögíztőhorgokkal erősítse az összekötéseket. Folyóméterenként legalább 2 horgot használjon.

A nagy, bevetetlen területeken súlyozza le a Plantex® Premium textíliát kövekkel vagy az új növényekkel, így biztosítva, hogy ne legyen elmozdulás a növények telepítéskor.

Lépés 3: Ejtsen X-metszést a Plantex® Premium textílián

Éles olló vagy kés segítségével készítsen egy bevágást a meglévő növény felett, vagy azon a helyen, ahová az új növényt telepíteni fogja.
A meglévő növényen óvatosan húzza át a Plantex® Premium textíliát, vagy ültesse rajta keresztül az új növényeket..

Lépés 4: Befedés

Fedje be a Plantex® Premium-t legalább 5cm vastagságú talajtakarással például: fakéreg, szalma, kavics, vagy dekoratív kő réteggel. A felső rétegnek elég sűrűnek kell lenni, hogy teljesen betakarja a szövetet, megelőzve ezzel, hogy a napfény elérje azt. Azonban nem szabad túl vastagnak sem lennie, mert a mulcs kiszáradhat a naposabb időszakokban. Ez lelassítja a mulcs lebomlását.

A legjobb eredmények érdekében a Plantex® Premium fóliát be kell fedni. A Plantex® Premium talajelválasztó rétegként működik, megakadályozza, hogy a fedőanyag összekeveredjen a talajjal. Ez azt jelenti, hogy a Plantex® Premium használatával kevesebb fedőanyag szükséges, mintha csak mulcsot használnánk. A Plantex® Premium erős, nagyon könnyű és sokoldalú fólia, de a nem elegendő mulcs takaró a nagyon agresszív gyomok áttörését eredményezheti.

A garancia érvényét veszti, amennyiben olyan nem megfelelő géppel érintkezik, amely a termék romlásához vezet.